Se ridică o grădiniță de 4,3 milioane de lei în cartierul Tractorul din Brașov

Primăria Braşov a definitivat proiectul tehnic în vederea amenajării unei grădiniţe în noua zonă rezidenţială a cartierului Tractorul, preţul lucrării fiind reevaluat, după ce la primele două proceduri de selecţie a unui constructor nu s-a prezentat nici un ofertant, scrie bzb.ro.

Costul construcţiei este estimat la suma de 4,33 milioane de lei, cu tot cu TVA. Pentru partea de proiectare, Primăria a pătit 89.250 de lei cu tot cu TVA, iar finanţarea lucrărilor ar urma să se facă cu fonduri europene. „În prezent, aştetptăm semnarea contractului de finanţare, după care va fi lansată licitaţia pentru selectarea unui constructor”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Cererea de finanţare a fost depusă pe Programul Operaţional Regioanl 2014 – 2020 şi are o valoare totală de 7.888.352,11 lei inclusiv TVA, din care contribuţia Municipiului Braşov este de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, la pachet fiind inclusă şi lucrarea de extindere prin mansardare a grădiniţei de pe Tudor Vladimirescu.

În urma studiului de fezabilitate ţinând cont de suprafaţă şi de normele legale în vigoare, a fost propusă construcţia unei grădiniţe S+P+E1+E2 retras, cu suprafaţa construită de 279 mp şi suprafaţa desfaşurată de 768 mp pe strada Ioan Popasu nr 15, în ansamblul Avantgarden Tractorul. În total, aceasta ar urma să ofere 100 de locuri pentru preşcolari. Grădiniţa este proiectată şi cu un loc de joacă în exterior, o alee carosabilă pentru accesul aprovizionării, precum şi o platformă pentru colectarea deşeurilor, respectiv curăţarea pubelelor. Restul spaţiului ar urma să fie amenajat ca spaţiu verde.

Proiectul prevede încălzire în pardoseală, dar şi un sistem de ventilare şi climatizare cu recuperare de căldură pentru sala multifuncţională de la etajul 2, iar pentru grupurile sanitare, un sistem independent pentru fiecare grup sanitar prin câte un ventilator care evacuează aerul în exterior, acesta fiind declanşat şi oprit de întrerupătorul de iluminat. În plus, ar urma să fie instalată şi o centrală de detecţie şi semnalizare la incendii, mai scrie publicația amintită.