Antrepriza Şantiere Construcţii Montaj Eurobuild a început reconstrucția Pieței Mari din Călărași

SC Antrepriza Şantiere Construcţii Montaj Eurobuild SRL a început lucrările de reconstrucţie a Pieţei Mari din municipiul Călăraşi, ca parte a modernizării întregului centru vechi din localitate. Autorităţie locale au anunţat că în prezent se lucrează la săpătura fundaţiei, scrie Adevărul.

Viitoarea clădire a Pieţei Mari va avea o deschidere generoasă către centrul pietonal, care va fi modernizat cu ajutorul fondurilor europene. Demolată în urmă cu aproape 2 ani după ce s-a constatat afectarea gravă a structurii de rezistenţă, un pericol iminent pentru comercianţii care îşi desfăşurau activitatea, autorităţile locale au înceăut să construiască o nouă piaţă în centrul Călăraşiului

Lucrările se realizează după arhitectură tradiţional românească. „După procedurile obligatorii de achiziţie publică, în toamna anului trecut a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări şi proiectare. Noua clădire a Pieţei Centrale şi reabilitarea centrului pietonal (ce se va realiza cu fonduri europene, aproximativ circa 6 milioane de euro) vor revitaliza zona centrală veche a oraşului”, a explicat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul Călăraşiului.

Autorităţile locale spun că îşi doresc o construcţie care să respecte specificul zonei, dar să iasă oarecum din obişnuit. „În toate discuţiile purtate cu specialiştii Primăriei ne-am dorit ca piaţa să arate în stilul architectural intebelic, să respecte un tipic românesc, de la material până la aspect. Terasa va arăta ca un pridvor românesc, acoperită cu ţiglă ceramică, se va folosi mult lemnul, vor fi suprafeţe vitrate mari, iar pavajul va fi multicolor”, a precizat edilul.

Centrul vechi al municipiului Călăraşi intră astfel într-o etapă de modernizare ce se va continua cu reabilitarea întregului centru pietonal, de la str. Sloboziei până la str. Dobrogei, cu ajutorul fondurilor europene. Contractul de proiectare şi execuţie lucrări a fost semnat cu SC Antrepriza Şantiere Construcţii Montaj Eurobuild SRL, cu sediul în Voluntari, iar valoarea investiţiei care urmează să fie executate se ridică la 4 milioane de lei. De altfel, tot centrul vechi al Călăraşiului a fost inclus într-un proiect de modernizare cu finanţare europeană în valoare de peste 36 de milioane de lei.