SC Construcţii Erbaşu SA a finalizat construcția bazinului de înot de la Călărași

Construcția bazinului de înot la standardele europene de la Călărași a fost finalizată. Investiția, de peste 6 milioane de lei, a fost făcută în 4 ani de zile, crie Adevărul.

„Am făcut probele necesare iar de vineri, 18 iunie, îl vom da spre folosinţă publicului. În primul rând ne interesează copiii şi în acest sens am încheiat un protocol cu CSS Călăraşi astfel încât cei mici să beneficieze de lecţii de nataţie de la antrenori specializaţi.   După-amiaza, după ora 16.00, bazinul va fi accesibil şi adulţilor pe bază de bilete şi abonamente ale căror tarife vor fi stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local Călăraşi” , a explicat Marius Dulce, primarul municipiului Călăraşi.

Primăria Călăraşi a predat, în vara anului 2017, în prezenţa reprezentanţilor Companiei Naţionale de Investiţii(CNI), amplasamentul pentru obiectivul de investiţii antreprenorului SC Construcţii Erbaşu SA Bucureşti. Investiţia a fost realizată prin CNI.

La sfârşitul lunii iulie 2017 a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie. La începutul anului 2018, în urma demersurilor repetate ale autorităţilor locale a fost obţinută finanţarea din partea CNI, în cadrul subprogramului ”Bazine de înot”, municipiul Călăraşi punând la dispoziţie terenul, în suprafaţă de 8.127 mp, pe perioada realizării investiţiei.

„Valoarea estimată a contractului pentru care CNI realizează achiziţia publică electronică este de 6.265.984 lei fără TVA, i”, anunţa la acea dată fostul primar la oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin.

Conform memoriului tehnic, clădirea are un regim de înălţime P+1, cu o suprafaţă construită de 840 mp. Demersurile pentru acest proiect au început în urmă cu trei ani când consilierii locali au aprobat proiectul de hotătâre privind transmiterea în folosinţă gratuită către Ministerul Dezvoltării Regionale a 8.124 mp.