Toata Europa vorbeste despre Planuri Marshall. Ce inseamna asta pentru piata constructiilor din Romania?

Miercuri, 3 iunie, ora 10:00,  eDevize organizează conferința online „Construcțiile, o branșă unită împotriva Covid”. Un eveniment la care invitații noștri vor aborda din unghiuri diferite problemele, perspectivele și posibilele soluții din piața construcțiilor.

De când a început criza COVID, în toată Europa se vorbește despre investiții ca să salvăm economia și despre planuri Marshall.
Planul Marshall
Până la urmă care e treaba cu planul ăsta Marshall?
Planul Marshall a fost pus în aplicare de SUA pentru a ajuta la refacerea Europei. Practic, după al Doilea Război Mondial, într-o Europă distrusă începuse războiul de influență între URSS și SUA. Astfel, SUA a promis că o să investească în Europa 20 mld. de dolari (o sumă enormă pentru vremurile acelea),cât timp fondurile se vor folosi colaborativ de către statele europene.
Sistemul era unul simplu!
Statele europene cumpărau din SUA mărfuri plătind în monedele lor naționale (care erau extrem de depreciate după război) iar companiile din SUA erau plătite la nivelul real al mărfurilor în dolari din fondurile alocate planului Marshall. Din păcate doar statele vest europene au beneficiat de aceste fonduri, statele din estul Europei neavând posibilitatea să participe din cauza contextului politic.

Halele la cheie TeraSteel - durabilitate, montare ușoară și ...