Apar grinzile la Pasajul Mogoșoaia

În perioada 16.03 – 19.03.2021, în intervalul orar 22:00 – 05:00, se vor efectua operațiuni de montare grinzi la Pasajul Mogoșoaia pe Centura București, peste DN 1A, conform CNAIR.

Pentru desfășurarea acestor lucrări în condiții de siguranță, traficul rutier va fi blocat pe durate succesive de maxim 30 de minute, pe o porțiune din sensul giratoriu. Circulația rutieră, în zona lucrărilor, va fi dirijată cu piloți de trafic echipați corespunzător.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a predat în aprilie 2020 amplasamentul firmei Strabag pentru realizarea Pasajului Mogoșoaia. Acesta este construit la intersecţia DN Centura Bucureştiului cu DN 1A. Pasajul Mogoșoaia va include rampă de urcare și rampă de coborâre, pasajul superior peste DN 1A, precum și două bretele de acces.

Contractul pentru proiectarea și construcția Pasajului de la Mogoșoaia este în valoare de 32,2 milioane de lei, fără TVA. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor (de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor și de la predarea amplasamentului către antreprenor). Strabag a ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de 10 ani.