Reparații capitale pe linia CF Vălișoara – Caransebeș pentru creșterea vitezei de circulație la 100 km/h

Pe intervalul CF Vălişoara – Caransebeş sunt în desfășurare lucrările de refacţie totală a căii ferate între km 461+100 și km 475+835 (14,635 km), lucrări care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație și a gradului de confort.
În cadrul programului de refacție sunt executate lucrări de specialitate feroviară pentru readucerea elementelor componente ale căii la parametrii iniţiali și creșterea vitezei de circulație a trenurilor de călători de la 70 km/h, la 100 km/h.
♦Descrierea lucrărilor:
◘ înlocuirea suprastructurii vechi cu suprastructură nouă tip 60 (înlocuire șină, traverse din beton cu prindere Pandrol Fastclip, piatră spartă)
◘ ciuruirea integrală a prismei de piatră spartă, execuția burajelor I, II și III și a ripajelor, profilarea prismei căii
◘ înlocuirea a 7 schimbătoare de cale cu schimbătoare de cale noi pe traverse din beton ( sch. 2 din stația Vălișoara, sch. 3 și sch. 2 din stația Valea Timișului, sch. 1, sch. 3, sch. 2 și sch. 4 din stația Balta Sărată)
◘ refacerea substratului căii pe zona schimbătoarelor de cale și pe zonele noroioase, pe o porțiune de aprox. 1000 m cale
◘ refacerea podeţului de la km 474+034 din patru cadre prefabricate de tip C1EN cu lumina de 1m.
✅Valoare contract: 42,2 milioane lei
✅Sursa de finanțare: Buget de Stat
✅Alocație bugetară 2021: 7,3 milioane lei
🚧 Executantul lucrării: Wiebe SRL – Swietelsky CF – Swietelsky AG
‼ Termenul de finalizare a lucrării este octombrie 2021.