Șoseaua de centură Giurgiu va fi acoperită cu beton, o tehnologie rar utilizată în România

Șoseaua de centură a orașului Giurgiu, cea care face legătura între DN5, PTF Giurgiu și Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse va avea două benzi și un separator median. În plus, drumul va fi din beton, o tehnologia foarte rar utilizată în țara noastră, susțin reprezentanții ONG-ului Pro Infrastructură.

 

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 21 octombrie 2020, așadar termenul de finalizare este aprilie 2022.
După aproape 7 luni, constructorul austriac Porr a ajuns deja la un stadiu de execuție de 33%, fiind atacat tot traseul în lungime de 5,72 km. Se lucrează la toate structurile (podețe, pasaje). Există însă trei zone unde nu se vede nicio „mișcare” la relocarea liniilor electrice aeriene (LEA) ai căror stâlpi sunt în continuare în mijlocul terasamentului.
Pentru ultima fază a realizării căii de rulare, urmează instalarea unei stații speciale de beton, apoi așternerea așa-numitului beton de ciment rutier (BCR) clasa 5. ”Sperăm că acest proiect ne va dovedi că porțiunea de beton București-Fundulea de pe A2 a fost doar un „accident nefericit” și că șoselele din beton pot fi o soluție pentru drumurile din România. Mai ales că această variantă va fi utilizată preponderent de traficul greu (camioane) care, după cum ne arată experiența, provoacă apariția „șleaurilor” în asfalt, mai ales în zonele cu timpi lungi de așteptare, așa cum sunt Punctele de Trecere a Frontierei (PTF)”, spun cei de la Pro Infrastructură.