S-a stabilit varianta finală a autostrăzii Moldovei

Premierul Cîţu a anunţat că specialiştii au stabilit varianta finală a autostrăzii Moldovei, A7. Practic, porţiunea de la Paşcani la Siret va fi transformată din drum expres, aşa cum s-a stabilit iniţial, în autostradă.

Premierul a înaintat şi un termen pentru finalizarea lucrării. Premierul Florin Cîţu a anunţat că s-a stabilit varianta finală a autostrăzii A7, pe traseul Paşcani – Suceava – Siret, scrie Adevărul.

Oficialul a declarat că nu se va mai construi drum expres pe segmentul Siret – Paşcani, ci tot autostradă.  În plus, Florin Cîţu susţine că până la finalul acestui an vor fi finalizate şi studiile de fezabilitate pentru cele două tronsoane, urmând să fie stabiliţi şi indicatorii tehnico-economici.

Totodată, termenul de finalizare a lucrării pe segmentul Paşcani -Siret este 2026.  „Vom avea indicatorii economici care arată că trebuie să avem autostradă de la Paşcani la Siret. Se va trece de la drum expres la autostradă. De asemenea, finanţarea va merge pe fonduri europene şi pe această porţiuni. Până la Paşcani se va finanţa prin PNRR, iar de la Paşcani la Siret vom avea fonduri europene. Dar vestea cea mai bună este că avem traseul final, că vom avea studiile de fezabilitate până la finalul anului şi indicatorii economici care să arate că va fi autostradă”, a declarat Florin Cîţu.