Primăria Timișoara va reabilita Baza Uszoda

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că instituția pe care o conduce va reabilita Baza Uszoda, aflată de mai mulți ani în paragină.  Aceasta se află în Parcul Central.
”Redeschidem Baza Uszoda, de care se leagă multe amintiri din copilărie, pentru comunitate, chiar în această vară.
Am mers zilele trecute până la fostul centru de natație din Parcul Central (Scudier), împreună cu mai mulți colegi din Primăria Timișoara pentru a găsi o soluție de a valorifica această locație.
În urmă cu câteva luni, când am venit la primărie, baza era o ruină plină de gunoaie și un adăpost pentru oamenii străzii, chiar în centrul Timișoarei. Era un loc căzut în uitare din 2013. Am scos de acolo, în ultimele săptămâni, peste 100 de tone de gunoaie, iar în urma vizitei pe teren de zilele trecute am decis să transformăm Uszoda într-un centru sportiv și cultural. În următoarele zile vom lucra la un proiect de reconversie a spațiului, astfel încât baza să poată fi deschisă încă din această vară.
Dărâmăm gardurile din beton care acum separă baza Uszoda de parc, dar le vom păstra pe cele vechi, vom reface terenurile de baschet și vom transforma cel puțin unul dintre bazine într-un loc de spectacole și proiecții de film.
Evident, amenajarea de la Uszoda este o soluție temporară până când vom obține fondurile necesare unei reabilitări complete”, a spus Dominic Fritz.