Podul de la Brăila va fi gata la finele lui 2022

Podul de o jumătate de miliard de la Brăila va fi gata la finele lui 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătura, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
”Avem, pe de o parte, podul propriu-zis, a cărui construcție avansează conform graficului, iar, pe de altă parte, drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Jijila, complet deblocate anul acesta, pe toată lungimea lor. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin)”, a spus Drulă.
În prezent, se execută următoarele lucrări de către asocierea italo-niponă:
✔️ la blocurile de ancoraj,
✔️ se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning și constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm și cu o lungime, în starea de referință, de aproximativ 2.135 m, care se întind între ancorajul Brăila și ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oțel tras la rece și zincate la cald.
✔️ la drumurile de legătură se fac decopertări și se lucrează la terasamente, poduri și podețe.
Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este într-adevăr unul complex: de la începutul anului și până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei.