La Târgoviște se construiește o autogară nouă

O autogară nouă se ridică la Târgoviște, în vecinătatea Complexului Turistic de Natație, investiție ce completează un proiect mai amplu de modernizare a transportului public local din municipiu, scrie Partener TV.

Potrivit edilului, Daniel Cristian Stan, în cadrul aceluiaşi proiect vor mai fi construite trei staţii de capăt, una care va fi la depoul unde se lucrează, iar celelalte două vor fi pe Bulevardul Unirii şi Şoseaua Găeşti. De asemenea, vor fi modernizate 28 de staţii de traseu, va fi reabilitat pasajul rutier de la Pavcom şi vor fi amenajate coridoare de transport public, pe bulevardele Mircea cel Bătrân şi Regele Carol şi străzile Locotenent Stancu Ion şi Gării.

Valoarea acestui contract, numai a celui care vizează valoarea infrastructurii, este de aproximativ 57 de milioane de lei, iar termenul de finalizare al proiectului este până în decembrie 2022. Modernizarea transportului public local din municipiul Târgoviște se ridică la aproximativ 170 de milioane de lei, bani europeni care intră în municipiul Târgovişte pe mai multe componente; achiziţie de autobuze, reabilitare străzi, coridor de transport public şi construirea infrastructurii specifice transportului public, depoului, staţii de capăt, la care se adaugă sistemul de e-ticketing, plus un sistem de management al transportului public local de natură să eficientizeze acest proiect, de natură să permită administraţiei publice locale să controleze în orice moment ceea ce se întâmplă în transportul public, câţi călători avem autobuze, câţi călători aşteaptă în staţii.

Toate aceste facilităţi vor fi operaţionale treptat până la finalul anului viitor când întreg sistemul va trebui să fie gata.