Cum va arăta proiectul Everland din Iași

Dezvoltatorul Evergent Investments  a publicat mai multe randări pe site-ul oficial care ilustrează modul în care va arăta complexul Everland din Iași care va găzdui blocuri cu 16 și 20 de etaje.

Planul urbanistic zonal (PUZ) a trecut prin toate etapele de avizare necesare, iar, după votul favorabil în plen, beneficiarul va putea solicita de la Primărie emiterea autorizației de construire. Astfel, sunt create premisele ca lucrările la acest proiect să demareze în anul 2022.

”În cadrul proiectul imobiliar Iași, derulat prin Everland SA, am achiziționat activele Iasitex SA, un teren în suprafață de 2,55 ha și o clădire administrativă (P+8) cu o suprafață construită desfășurată de 4.600 mp, poziționate în zona centrală a orașului. Analizele și proiecțiile noastre detaliate au vizat atât calitatea și locația activelor achiziționate, cât și potențialul semnificativ de dezvoltare imobiliară într-o zonă de prim interes a unui minicartier”, susțin reprezentanți companiei.

Din planșa urbanistică rezultă că vor fi construite cel puțin 12 tronsoane de bloc, cu un regim cuprins între 4 și 20 de etaje. Planul urbanistic prevede construirea unui ansamblu multifuncțional cu locuințe colectivebirouriservicii și funcțiuni complementare.

Ansamblu este împărțit în două subzone:

  • subzona 1 cu un regim de înălțime cu subsol/demisol, parter și 20 de etaje (înălțime maximă 75 metri) – locuințe colective, servicii compatibile locuirii, comerț și birouri. Suprafața terenului este de 13.240 mp
  • subzona 2 cu un regim de înălțime cu subsol/demisol, parter și 16 etaje (înălțime maximă 60 metri) – locuințe colective și servicii compatibile locuirii. Suprafața terenului este de 12.347 mp
Everland
Everland
Everland
Everland