Magazinul Ikea de la Timișoara va fi gata în 12 luni

Lucrările de construcție ale magazinului Ikea de la Dumbrăvița, de lângă Timișoara, au demarat și în 12 luni acestea vor fi gata. Joi, 25 noiembrie, a fost pusă piatra de temelie, în prezența autorităților locale. Magazinul se va întinde pe 26.000 de metri pătrați și va avea 250 de angajați, scrie tion.ro.

Este primul magazin din afara Bucureștiului. Va avea 26.000 mp, 45 de camere amenajate complet și se va întinde pe un teren de opt hectare. Reprezentanții companiei spun că de la Timișoara vor putea fi onorate și comenzile online, astfel că pe terenul de la intrarea în Dumbrăvița va fi construit și un depozit uriaș.

Alin Nica, liderul CJ Timiș, susține că timișorenii vor putea ajunge la Ikea și cu mijloacele de transport în comun, pentru că urmează să fie prelungite liniile STPT, iar primarul din Dumbrăvița, Horia Bugarin, spune că îi place foarte mult mesajul celor de la Ikea, „un nou început”, pentru că este același mesaj pe care l-a folosit în campania electorală din 2020.

„Este un semnal foarte clar că Timișoara este orașul cel mai dinamic în România, după capitală. Această investiție vine după un șir de alte investiții în zona de producție, unde mai multe companii au anunțat în ultimele luni că ori vor extinde ori vor veni aici în Timișoara să își deschidă noi fabrici de producție, dar și de dezvoltare. (…) Faptul că aici va fi piața cea mai interesantă este un semnal foarte puternic și o încurajare pentru noi. Dacă ne uităm pe cifre, mai ales în piața imobiliară, vedem că Timișoara nu este doar un slogan politic, ci o realitate economică. Aproape 50% din investițiile imobiliare sunt făcute în Timișoara, vorbim despre un miliard de euro care vor fi investiți în următorii ani. Ikea știe acest lucru și acești oameni vor avea nevoie de mobilier ca să se simtă bine”, a spus și Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Potrivit reprezentanților Ikea, tradiția spune că lucrările vor fi gata în 12 luni de la deschiderea șantierului, care a început chiar joi, odată cu punerea pietrei de temelie. Investiția se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro.