Sistemele hibride Immergas: soluția inovatoare de încălzire

Producătorul de centrale termice Immergas lansează pe piața locală o nouă serie de sisteme hibride dedicate sectorului rezidențial și comercial. Sistemele hibride sunt cea mai avansată soluție tehnologică de pe piață pentru încălzire, răcire și preparare a apei calde de consum pe bază de surse de energie regenerabilă, cu un consum redus de gaze naturale. Astfel, sistemele hibride oferă siguranța furnizării de energie, având totodată un impact minim asupra mediului. În plus, prin caracteristicile lor, sistemele hibride sunt ideale ca soluție pentru aplicarea standardului nZEB (clădiri cu un consum aproape zero de energie) la construcțiile noi, ce a devenit obligatoriu din acest an în toată Uniunea Europeană, inclusiv în România.

Un sistem hibrid integrează pompa de căldură cu centrală pe gaze naturale cu condensare, cele două funcționând în tandem. Din acest motiv, sistemul hibrid poate produce căldură și apă caldă de consum și la temperaturi exterioare negative sub care pompa de căldură nu mai poate funcționa (de ex: -20 grade Celsius). În cazul sistemelor hibride, centrala cu condensare funcționând împreună cu pompa de căldură poate economisi până la 40% energie.

Pentru o eficiență energetică și mai ridicată, sistemul hibrid se poate conecta la panouri solare termice (pentru producerea de apă caldă) sau fotovoltaice (pentru producerea de electricitate). În prezența unei instalații fotovoltaice, pompa de căldură a sistemului hibrid poate utiliza energia soarelui, mărind astfel eficiența energetică a sistemului, ceea ce permite obținerea unor economii maxime în facturile de energie. În cazul în care pompa de căldură și centrala termică cu condensare sunt alimentate numai cu energie electrică de la panouri fotovoltaice (care nu fac parte din sistemul hibrid), se încadrează în specificațiile nZEB.

Instalarea unui sistem hibrid de încălzire va îmbunătăți clasa energetică a proprietăți, ceea ce poate conduce la creșterea valorii pe metru pătrat a proprietății imobiliare și la amortizarea rapidă a investiției inițiale în aceste echipamente energetice. Soluțiile hibride Immergas sunt potrivite pentru locuințe unifamiliale, ansambluri rezidențiale, blocuri de apartamente, clădiri comerciale și clădiri de birouri.

Inovația Immergas își spune cuvântul în amprenta sustenabilă a sistemelor hibride. Cantitatea emisiilor de CO2 este redusă cu până la 50% prin utilizarea unui sistem hibrid raportat la utilizarea unei centrale tradiționale. Rezultatul este confirmat de un studiu realizat de Departamentul de Energie, Sisteme, Inginerie Teren și Construcții (DESTEC) al Universității din Pisa, privind emisiile unei centrale cu 20 de ani de viață.