Tranzacție în centrul Bucureștilor: o clădire de birouri devine Centrul de Simulare Medicală al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”

Clădirea de birouri din strada Thomas Masaryk nr. 19, Sector 2, urmează să devină un important centru de simulare medicală începând de anul acesta, în urma tranzacției dintre MAD Planning & Projects – care a vândut clădirea – și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București – care a achiziționat proprietatea. Tranzacția a fost asistată de compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate.

Poziționată în zona ultracentrală a Bucureștiului, clădirea de birouri, cu cinci etaje, a fost construită în anul 2004 și a găzduit în cei peste 2.000 de mp utili o companie de renume din industria IT. “Excelenta localizare și caracteristicile acesteia ne-au ajutat să luăm decizia optimă privind achiziția acestui imobil. Acesta ne va ajuta în vederea dezvoltării activităților de simulare medicală, având ca scop creşterea siguranței pacientului și a actului medical, prin oferirea de metode ultramoderne de învățământ. Toate acestea pentru că ne dorim ca studenții noștri să îşi însuşească şi să îşi consolideze aptitudinile practice și abilitățile non-tehnice într-un cadru organizat, ce reproduce fidel realitatea clinică”, a declarat domnul Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, UMF „Carol Davila”.

Înainte de a fi achiziționată de UMF „Carol Davila”, clădirea din Thomas Masaryk a fost reabilitată și reamenajată conform cerințelor unei instituții de învățământ, cu nevoi specifice, a declarat Mihai Arghiropol, Fondatorul MAD Planning & Projects.

Tranzacția a fost realizată cu suportul companiei de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate, reprezentând mai întâi vânzătorul, pentru ca mai apoi să asiste și cumpărătorul în întregul proces de achiziție.