A fost inaugurat podul metalic în arc de cerc de la Podu Dâmboviței

CNAIR a inaugurat podul peste Dâmbovița, de pe DN 73 Pitești-Brașov, construcție ridicată în localitatea argeșeană Podu Dâmboviței, acesta fiind primul și cel mai lung  pod metalic în arc de cerc, cu calea de rulare la partea superioară.

Podul are o lungime de 170 de metri și o înălțime de 31 de metri, iar construcția lui a durat 1 an și 6 luni. Podul a costat 46 de milioane de lei și a fost finanțat din bani europeni (Programul Operațional Infrastructură Mare, POIM), garanția oferită de constructor fiind de 5 ani.

Podul, construit peste răul Dâmbovița, va duce la eliminarea restricției de tonaj pentru traficul greu, existența până acum pe DN 73, pe traseul istoric Rucăr – Bran și îl înlocuiește pe cel vechi, construit în anii 1886-1888, declarat monument istoric.

,,Lungimea totală a proiectului (podul peste răul Dâmbovița și rampele de acces) este de 760 metri. Deschiderea acestui nou pod va elimina restricțiile de tonaj și de gabarit de pe DN73, redeschizându-se astfel traficul greu dintre Pitești și Brașov,” a transmis secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Inaugurarea Podului peste Dâmbovița a avut loc la o săptămâna și câteva zile de la ,,desantul” PNL pe șantier. Pe 18 noiembrie, președintele Senatului și președinte al PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, secretarul general PNL și  Lucian Bode (fost ministru al Transporturilor) au verificat lucrările la pod.