Universitatea din Oradea va construi un cămin studențesc

Fonduri europene ajung la Universitatea din Oradea pentru a susține construcția unui nou cămin studențesc și a unei noi cantine în campusul universitar.

Conform unui comunicat oficial, Guvernul a publicat lista de 20 de proiecte dedicate campusurilor studențești, care vor beneficia de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Printre acestea se numără și proiectul orădean „Campus pentru studenți – cămin și cantină la Universitatea din Oradea”.

Noua cantină, cu o capacitate de 425 de locuri, va fi amplasată în apropierea terenului de fotbal și a sălii de sport a universității, oferind 265 de locuri în interior și 160 pe terasă. Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, a subliniat importanța acestei investiții, având în vedere planurile de extindere a locurilor de cazare, care vor ajunge la peste 1.600 în zona campusului central.

În ceea ce privește spațiul de cazare, acesta va fi construit în campus, lângă cele două cămine existente, pe o parcelă delimitată de aleea către Biblioteca universitară. Proiectul va consta într-o clădire cu patru etaje și 79 de camere cu baie proprie, contribuind la creșterea numărului total de cămine pentru studenți la 6 clădiri.

„Prin acest proiect, cu o finanțare de 39.269.829 lei, Universitatea din Oradea avansează către obiectivul său de a asigura cazarea a câte doi studenți în fiecare cameră din căminele noastre”, a subliniat rectorul Bungău.

Conform directorului general administrativ al UO, Adrian Nicula, investiția finanțată din PNRR este programată să fie finalizată până la sfârșitul anului 2025.