Timișoara va avea un stadion de tip lego

 

Municipiul Timișoara se pregătește să aducă în peisajul său urban o bijuterie: un stadion nou-nouț. Viceprimarul a făcut marele anunț că toate documentele necesare pentru construcția noii arene sunt gata, iar Autorizația de Construcție a fost deja emisă.

„O veste minunată: Stadionul Lego are autorizaţie! De astăzi, proiectul Stadionului Lego, încă îl numesc aşa deoarece e cunoscut obiectivul sub această denumire, dar în viitor denumirea va fi de Eroii Timişoarei, putem spune că este autorizat pentru a fi construit! Autorizaţia este semnată şi urmează să facem procedurile pentru a da ordinul de începere a lucrărilor.

Am pornit la drum în administraţie cu gândul că, atât timp cât voi fi în Primărie, voi face totul pentru a lăsă ceva în urmă, ceva ce, deocamdată, lipseşte unei Timişoare moderne.

Mulţi au promis, dar eu m-am zbătut să se şi întâmple. Din prima zi am spus că voi lua proiectul stadionului lego în mâini şi îl voi duce la final! Nu a fost uşor să conving pe toată lumea despre necesitatea lui, despre obligaţia noastră de a construi infrastructură sportivă şi nu numai. Acest stadion va fi dedicat Timişoarei, tineretului, sportului”, a anunţat, vineri, viceprimarul Cosmin Tabără pe Facebook.

Noul stadion va fi impresionant, ocupând o suprafață de peste 9.000 de metri pătrați și oferind nu mai puțin de 10.101 de locuri pentru spectatori. În plus față de terenul de joc, va fi amenajat și un parc în apropiere, dotat cu facilități pentru joacă, iar pentru cei care vin cu mașina va exista o parcare cu peste 450 de locuri, deschisă și pentru locuitorii din zonă.

Construcția va fi solidă, cu fundație din beton și structură metalică, încadrându-se în categoria 4 conform standardelor impuse de UEFA și IFAB (Internațional Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului se va apela la membrane tensionate, o tehnologie modernă ce folosește structuri ușoare din materiale compozite, asigurând astfel o iluminare naturală în interior.

Acest viitor stadion va fi nu doar locul ideal pentru competițiile oficiale de fotbal, ci și pentru antrenamentele echipelor de copii și juniori. În plus, va servi și ca locație perfectă pentru organizarea de evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt programate activități sportive.