Autoritățile din Constanța vor construi o parcare supraetajată în locul unei benzinării Mol

Mol România Petroleum Products continuă procesul de închidere a două benzinării din Municipiul Constanța, de pe Bulevardul I.C. Brătianu și strada Dezrobirii. Autorizația pentru demolarea benzinăriei MOL de pe strada Dezrobirii a fost eliberată în data de 28 martie a.c.

Autorizația de Desființare nr. 19 este destinată „Desființării stației de distribuție a carburanților, MOL Constanța 4”, situată pe strada Dezrobirii nr. 82B din Municipiul Constanța, cu o valabilitate de doi ani și beneficiar Mol România Petroleum Products S.R.L. În octombrie 2023, Mol a obținut, de asemenea, acordul de mediu și autorizația pentru desființarea celei de pe I.C. Brătianu nr. 50C.

În locul benzinăriei de pe strada Dezrobirii, inactivă de mai multe luni, autoritățile locale doresc să dezvolte o parcare supraetajată. În martie 2023, Vergil Chițac a primit un certificat de urbanism pentru „Parcare publică multietajată zona strada Dezrobirii, Institutul de Marină”, pe strada Dezrobirii nr. 82B.

Mol România Petroleum Products S.R.L. și municipiul Constanța au încheiat un Contract de Asociere pentru amplasamentele de pe strada Dezrobirii și Bulevardul I.C. Brătianu. Acesta a fost considerat nelegal de către Curtea de Conturi, punând capăt colaborării. Mol România nu a dorit să păstreze terenul prin cumpărare, dar nici să îl elibereze voluntar, astfel că s-a ajuns la un litigiu. În cele din urmă, cele două benzinării vor fi demolate.

Mol România Petroleum Products S.R.L. a fost fondată în 1995, cu sediul în Cluj, și se ocupă cu „Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate”. Asociat unic este Mol Hungarian Oil & Gas Public Limited Company, din Ungaria, cu administrator Gabor Mozga. În 2022, societatea a raportat o cifră de afaceri de peste 9 miliarde de lei, un profit de 161 de milioane de lei și avea 258 de angajați.