Începe construcția sub-feroviar din zona Solventul, Timișoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat lă lucrările la cel mai amplu proiect de infrastructură al orașului, pasajul sub-feroviar Solventul, sunt în plin avânt. Acest pasaj monumental va servi nouă linii feroviare și va conecta sectorul vestic al orașului cu celelalte cartiere.

În prezent, se desfășoară lucrări complexe pentru împingerea tunelului sub liniile de cale ferată. În luna curentă, constructorii vor începe construcția structurii pasajului, care va avea o lungime de aproximativ 70 de metri și o lățime de 28 de metri.

Operațiunea de împingere a tunelului sub căile ferate se va desfășura fără a opri traficul feroviar și va dura două-trei luni, în funcție de condițiile întâlnite în subteran.

Primarul Fritz a subliniat importanța acestei lucrări pentru mobilitatea în Timișoara, afirmând că aceasta va revoluționa conexiunile între diferitele părți ale orașului și va stimula dezvoltarea în zona Ronaț, Mehala și Bogdăneștilor.

Lucrările de montare a conductelor de apă sunt efectuate în paralel cu operațiunea de împingere a tunelului, iar pe cele două rampe, de pe strada Gării și de pe Calea Bogdăneștilor, se desfășoară lucrări necesare pentru construcția pasajului.

Proiectul Solventul, demarat inițial de administrația precedentă, cuprinde două componente majore: prelungirea Căii Bogdăneștilor cu liniile de tramvai și construcția pasajului sub linii feroviare.

Pasajul Solventul va avea o lungime de 87 de metri și va include două benzi pe sens, linii duble de tramvai, trotuare și piste de biciclete, contribuind la fluidizarea traficului din oraș. Valoarea totală a investiției este de 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei provin din bugetul local și 43 de milioane de lei sunt asigurați prin Programul „Anghel Saligny”.

Investiția la Pasajul Solventul este în valoare de 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin programul Anghel Saligny.