Profit record de 3,6 mil. € pentru Rus Savitar, peste 10% din rulaj. Pana in vara construiesc inca o fabrica de mobila

Cifra de afaceri consolidata a grupului Rus Savitar, din care face parte si retailerul de mobilier Casa Rusu, a crescut cu circa 25% anul trecut, pana la 35 milioane de euro iar profitul a fost de 3,6 milioane de euro, cel mai mare profit de la infiintare, a declarat Cristian Rusu, proprietar al grupului Rus Savitar – Casa Rusu.

“E mai rar pentru aceasta industrie ca marja de profit sa fie la peste 10% din cifra de afaceri, cum e cazul Rus Savitar, lucru de apreciat. Pentru piata de mobila, marja este de obicei de doar 3-7%”, a declarat la randul sau Aurica Sereny, presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania.

Casa Rusu inaugureaza cel de-al 17-lea magazin propriu in urma unei investitii de 500.000 euro in 6 martie, in Centrul Comercial Colentina din Bucuresti si are o suprafata de 2.500 metri patrati.

Cristian Rusu a mai anuntat ca incepe constructia celei de-a patra fabrici, in judetul Timis, printr-o investitie de 4,4 milioane de euro, din care 1,2 milioane de euro fonduri europene. „Am castigat al doilea proiect cu fonduri eurepene, respectiv fabrica numarul patru, pentru care voi semna chiar in aceasta saptamana contractul de finantare. Este o investitie-fulger cu o perioada de implementare de sase luni de la semnarea contractului“, a declarat Cristian Rusu.

Proprietarul a precizat ca din 900 de firme participante la licitatia pe fondurile europene s-a clasat pe locul trei. Fabrica din Timis va produce piese inguste (mai greu de prelucrat in serie cu tehnologiile avansate).

Rus Savitar si-a început activitatea in 1994 si are trei fabrici unde se realizează mobilierul din pal melaminat si mobilierul tapitat. In prezent, Casa Rusu detine o retea de 27 de magazine, noua locatie din Bucuresti fiind cea de-a 28-a a retelei.

Pentru anul curent, Rusu se asteapta pentru grup la un rulaj de peste 40 milioane de euro.