Adeplast si-a schimbat flota de camioane. Investitie de 2 mil. €

Din mai, AdePlast si-a innoit parcul auto cu 13 camioane Volvo pentru transportului de produse finite si 6 cement truk-uri destinate aprovizionarii cu materii prime sau transportului de mortare uscate vrac catre silozurile mobile din santiere. Investitia se ridica la doua milioane de euro iar noile camioane Volvo sunt de 10 ori mai putin poluante comparativ cu flota veche.
„Cu ajutorul acestui up-grade al flotei auto proprii de mare tonaj vom reuși sa fim mai eficienti si mai mobili, mai ales în perioadele de vârf de sezon. Este de notorietate faptul ca odata ce creste activitatea în constructii, apar sincope în sectorul de transport, situatie cu care noi nu avem cum sa ne confruntam. Mai mult, suntem capabili sa oferim utilitati de transport si pentru alte companii” mai precizeaza Bogdan Pirvu, CEO AdePlast.

Camioanele sunt echipate cu noi tipuri de motoare iar cutiile de viteze sunt I-Shift. Noul motor D13K EURO 6 de 460 CP permite un numar mult mai mic de schimbari de trepte si un consum semnificativ imbunatatit fata de generatia veche de motoare EURO 3 de 400 si 420 CP ce echipau in mod curent camioanele Volvo din flota Adeplast. Din punct de vedere al protectiei mediului , emisiile de noxe au scazut la un nivel incomparabil cu vechile camioane. Reprezentantii companiei sustin ca noile camioane Volvo sunt de 10 ori mai putin poluante din aceste puncte de vedere fata de flota veche.

In privinta afacerilor, AdePlast a avut rezultate peste anul trecut la 4 luni, gratie unei creșteri de 12 procente, atingând un nivel de 78 milioane de lei. Producatorul roman de materiale pentru constructii are trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiesti si Roman.

Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea si tencuieli decorative pe an si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), avand inclusa si capacitatea de producție de polistiren grafitat în co-branding cu firma BASF.

Ploiesti. Pe platforma industriala de la Ploiesti se afla o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrica de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de productie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adauga fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri si emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone pe an.

Roman. AdePlast detine o zona industriala care include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone si o linie de productie de polistiren expandat cu o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi.