Kronospan Sebeş, peste un miliard de lei venituri din exploatare în anul trecut financiar

Kronospan Sebeş, unul dintre cei mai mari producători de plăci stratificate din Europa, a avut în anul trecut financiar (perioada 1 octombrie 2013 – 30 septembrie 2014) venituri din exploatare de 1,13 miliarde de lei şi un profit din exploatare de circa 38 milioane de lei, indică un document al companiei, consultat de revista Constructiv.

Compania a avut o pierdere financiară de peste 39 milioane de lei şi o pierdere netă de 1,57 milioane de lei, rezultate financiare certificate de acţionarii companiei. Acţionarul majoritar este East Centro Capital Management din Austria cu 99,98%, reprezentată legal prin Mihai Băjenaru, acţionar la care se patru companii care au în titulatură “Kronospan” şi sunt înregistrate în Cipru.

Pentru anul 2013, pe site-ul Ministerului de Finanţe compania figurează cu o pierdere mult mai mare, de aproape 60 de milioane de lei.

Kronospan Sebeş a început anul trecut construcţia unei noi fabrici de formaldehidă în Sebeş cu o capacitate de 60.000 de tone pe an. La Sebeş deja funcţionează o fabrică de formaldehidă cu o capacitate de 30.000 de tone pe an însă e nevoie de o capacitate mai mare pentru a nu mai cumpăra substanţa din altă parte. Noul proiect s-a confruntat în ultima perioadă cu diverse proteste din partea mai multor locuitori din oraş.