Kaufland negociază cu Carpatex achiziția unui teren în centrul vechi al Brașovului

Nemții de la Kaufland negociază cu societatea braşoveană Carpatex achiziția unui teren de 20.000 de metri pătraţi situat în Centrul vechi al Braşovului, pe strada Avram Iancu, și pe care intenționează să ridice al doilea magazin din oraș, după cel deschis în 2007 la ieșirea spre București, în urma unei investiții de opt milioane de euro

Societatea specializată în producţia de ţesături deţine aici o fostă secţie, închisă în 2008, iar cei dela Kaufland au mai încercat să cumpere terenul amintit cu câţiva ani în urmă, scrie www.bzb.ro.

Kaufland va mai deschide încă 4 magazine până la sfârşitul anului fiscal 2016, care se va încheia în februarie 2017, şi va renova altele, valoarea investiţiilor ridicându-se la 100 milioane euro, a declarat Valer Hancaş, director Corporate Affairs & Comunicare al Kaufland România. La sfârşitul anului 2017 compania ar putea intra şi în online.

„Kaufland Romania investeşte în fiecare an 100 milioane euro în extindere şi renovarea magazinelor existente. (…) Urmează să deschidem alte magazine şi în Bucureşti şi în ţară”, a spus Hancaş
Pentru anul fiscal 2016, care se va încheia în februarie 2017, Kaufland a bugetat deschiderea a 6 magazine noi, dintre care două au fost deja inaugurate în Capitală. În continuare, retailerul vrea să deschidă încă patru magazine până la finele exerciţiului financiar, în februarie 2017, următorul fiind la Mangalia, în august. Alte două hipermarketuri vor fi amplasate la Lugoj (jud. Timiş) şi Codlea, iar cea de-a patra unitate ar putea fi tot în Bucureşti. În Codlea, magazinul va fi amplasat pe fosta platformă industrială Colorom.

Colorom Codlea, firmă specializată în fabricarea de coloranţi şi hârtie heliografică, a intrat în faliment în 2006. În 2007, omul de afaceri Maor Zinger a cumpărat terenul de 44,8 hectare pe care se întindea societatea pentru 7,5 milioane de euro. El intenţiona să construiască aici un ansamblu rezidenţial. Venirea crizei, însă, a anulat intenţiile omului de afaceri braşovean care a început să vândă parţial din teren.