Pasajul Ciurel va fi gata în 2018, la 11 ani după începerea construcției

Construcţia la Pasajul Ciurel din Bucureşti va fi finalizată în 2018, după 11 ani de la începutul lucrărilor, a fost termenul avansat de primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea. „În acest moment, lucrarea este finalizată doar în proporţie de 12,8%, ultimul termen fiind 2018”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Contractul de execuţie pentru pasajul de 17 km a fost semnat cu asociaţia JV Bogl – Astaldi – Euroconstruct – Tehnologica Radion – Proiect Bucureşti în octombrie 2007. „Lucrarea trebuia finalizată în 2012, dar, pentru că lucrurile nu au fost stabilite foarte clar de la bun început, a urmat un şir lung de amânări şi întârzieri. Protestele oamenilor din zonă care nu au fost consultaţi, procesele în instanţă, anularea unor acte administrative tot în instanţă, exproprieri făcute în pas de melc, lipsa unui PUZ, toate acestea au dus la situaţia de faţă”, a mai spus Firea.

Acest proiect reprezintă o alternativă la Bulevardul Iuliu Maniu și vizează penetraţia şi racord Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti, un sistem rutier de tip drum expres.

„Până în 2018, autorităţile trebuie să rezolve situaţia exproprierilor. Iar constructorii au de făcut săpături, în căutarea reţelelor edilitare, a căror amplasare e încă un mister. În tot acest timp, şoferii din Capitală îşi vor testa în continuare nervii”, a declarat Firea.

Conform bugetului Capitalei pe 2016, pentru penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel sunt alocaţi 40 milioane de lei.