O parcare pe șase niveluri va fi ridicată la Piața Obor din București

Pe Strada Ziduri Moși de lângă Piața Obor va fi ridicată o parcare ce va avea o capacitate de circa 120 de locuri. Construcția va fi amplasată pe un teren de 885 metri și va ar urma să fie “învelită” în panouri verzi “pentru a face peisajul din zona Obor cât mai plăcut”.

Noua parcare din zona Pieţei Obor va avea un regim de înălţime compus din parter + 5 etaje + al 6-lea retras, astfel că va fi suficient de încăpătoare atât pentru şoferii care vor veni la magazinul Obor sau la primărie, dar va putea fi folosită şi de cei care lucrează ori locuiesc în zonă.

“Estimez că lucrările la noua parcare supraetajată, ce va fi construită pe str. Ziduri Mişi nr.4, vor începe în luna septembrie 2016 şi vor fi gata până la jumătatea anului viitor. Va fi una dintre cele mai moderne parcări din Capitală. În timpul zilei, parcarea supraetajată va putea fi folosită în regim de închiriere cu plata la oră de toţi cei interesaţi, iar pe parcursul nopţii va putea fi folosită de riverani. Deocamdată, nu a fost stabilit un preţ de închiriere însă va fi unul accesibil, în jurul sumei de 2 lei/oră”, a declarat primarul Sectorului 2, Mihai Toader.

Conform RomaniaTV, noua parcare inteligentă este compusă din trei corpuri de clădire, lipite între ele, ce sunt amplasate pe un teren în formă de triunghi, în care una din laturi are regim de înălţime P+1, altă latură P+6 retras, iar alta P+5. Smart-parkingul este prevăzut cu câte 20 locuri de parcare pe fiecare etaj, la care se adaugă încă opt locuri pe terasă. De asemenea, vor fi funcţionale patru lifturi exterioare, de mare capacitate, din care două pentru urcarea şi două pentru coborârea autoturismelor.