Austriecii de la Kika ridică, la Timișoara, al doilea magazin din România

Compania austriacă de retail de mobilă Kika Möbelhandelsgesellschaft construiește la Timișoara al doilea magazin din România, după cel de la București. Unitatea va fi amplasată la ieşirea din oraş, pe Calea Aradului, în spatele benzinăriei LukOil şi restaurantul Valery 4. scrie Adevărul.

Structura construcţiei este deja realizată, clădirea este complet îmbrăcată. Lucrarea este făcută de omul de afaceri Teodor Tuducan, patronul fabricii de apă minerală Perenna. Acesta speră ca magazinul Kika să se deschidă în această toamnă. „Eu am fost cel care a insistat să vină Kika la Timişoara, pentru că nu există aici un magazin de mobilă şi bricolaj car să rezolve toate problemele, de la A la Z. Aici poţi să găseşti mobilă de toate felurile. De la cele ieftine, la cele scumpe, care ajung la 10.000 de euro. Toată construcţia are 7.000 de metri pătraţi. 4.500 de metri pătraţi vor fi pentru spaţii de vânzare, 1.500 de metri pătraţi sunt pentru depozit. Am fost totul făcut după planurile date de ei, însă încă nu am semnat contractul. Directorul general pe Europa de Est vine la Timişoara la sfârşitul acestei luni şi sper că din toamnă să avem Kika în Timişoara”, a declarat Tuducan, citat de Adevărul.

Pentru o mai bună vizibilitate a magazinului Kika, va fi demolat fostul punct de control al miliţiei de pe vremea comunismului, de la intrarea în Timişoara, transformat între timp în sediu de birouri pentru Perenna.

În decembrie 2008, Kika a inaugurat primul magazin din România, situat în cadrul West Park din zona Militari (Bucureşti), în urma unei investiţii de 31 de milioane de euro. Magazinul Kika din Bucureşti dispune de o suprafaţă de 27.000 metri pătraţi şi oferă o gamă de peste 50.000 de articole inclusiv peste 13.000 de articole de mobilier şi accesorii.