Italienii de la Pirelli extind fabrica de anvelope de la Slatina

Grupul italian Pirelli a anunţat investiţii suplimentare de aproximativ 200 milioane euro în centrul industrial din Slatina, până în 2021, pentru extinderea suprafeței fabricii Pirelli Tyres România de la 210,000 mp în prezent, la 260.000 mp. Planul de dezvoltare mai implică şi dezvoltarea zonei de producţie dedicată sporturilor cu motor, incluzând o unitate de producţie pentru campionatul de Formula 1 care să funcţioneze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia.

Noul plan de investiţii va crea noi locuri de muncă şi va creşte capacitatea anuală de producţie de la 10 milioane la 15 milioane de unităţi, potrivit reprezentanţilor companiei.

„De-a lungul celor zece ani de prezenţă în România, Pirelli nu a încetat să se dezvolte. Acest lucru nu se datorează doar amplasării strategice a fabricii din Slatina, care pentru Pirelli reprezintă un hub logistic şi comercial de importanţă majoră pentru toată Europa de Est, ci şi capacităţii de a atrage şi de a sprijini investiţiile internaţionale demonstrată de instituţiile ţării, pentru care Italia este al doilea partener comercial şi unul dintre cei mai importanţi din punct de vedere al investiţiilor”, a declarat Marco Tronchetti Provera, vicepreşedintele executiv şi CEO al grupului Pirelli.