Symmetrica: Dezvoltatorii preferă tot mai mult pavajul în detrimentul turnării asfaltului

Dezvoltatorii noilor ansambluri rezidenţiale de pe piaţa locală optează tot mai mult pentru amenajarea cu pavaj în detrimentul turnării asfaltului, fiind dispuşi să monteze pavele inclusiv pe căile de acces auto, se arată într-un studiu realizat de compania Symmetrica.

„Pe segmentul ansamblurilor rezidenţiale se resimte mai mult decât o dezmorţire a investiţiilor. Practic, piaţă imobiliară este în plin avânt, dovadă fiind comenzile în creştere de produse pentru amenajarea acestora, pe care le primimi atât din Capitală, cât şi din provincie”, a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.

Alegerea pavajului dedicat ansamblurilor rezidenţiale este făcută în general de către arhitect, formele şi culorile fiind în acord cu stilul de construcţie. „Arhitectul este cel mai în măsură să selecteze modelul şi culoarea care se potrivesc cel mai bine cu stilul arhitectural al construcţiilor. Portofoliul nostru numără peste 60 de modele de pavaje pretabile pentru a fi montate în acest tip de proiecte imobiliare, fiecare model fiind disponibil într-o gamă variată de culori şi având o durată de viaţă de până la 25 de ani, astfel că decizia asupra variantei potrivite poate deveni dificilă fără ochiul format al unui specialist”, a spus Bobu.

Zonele vizate cu precădere pentru montarea pavelelor în cadrul ansamblurilor rezidenţiale sunt în general aleile pietonale şi trotuarul de gardă al clădirilor, în ultimul timp în acest top intrând şi căile de acces rutier, conform informaţiilor Symmetrica.

Pentru partea carosabilă, se utilizează în general pavele pentru trafic intens, de minim 8 cm grosime, de culoare gri sau antracit, iar pentru trotuare şi alei pietonale, cele de 4 cm şi 6 cm, colorate. În ceea ce priveşte montajul acestora, cele mai întâlnite modalităţi sunt cele de tip parchet şi zidărie.