Vânzările apartamentelor cu preţuri peste 100.000 euro, pe un trend ascendent

Premier Estate Management a vândut în luna septembrie a acestui an 37 de apartamente în valoare de peste 4 milioane de euro, în ansamblurile rezidenţiale de nivel medium-high Asmita Gardens şi Ibiza Sol din Pipera. Cele mai căutate apartamente au fost cele cu 3 camere, în procent de 70%, urmate de apartamentele cu 2 camere (18%) şi de cele cu 4 camere (12%). Gradul de ocupare în ambele proiecte a ajuns în prezent la aproximativ 75-80%.

Majoritatea cumpărătorilor au vârste cuprinse între 35 – 40 de ani, sunt căsătoriţi şi au deja copii sau au în plan un copil în viitorul apropiat. Aproximativ 60% dintre aceştia şi-au achiziţionat locuinţa prin credit ipotecar, în timp ce restul de 40% au optat pentru varianta ratelor la dezvoltator.

“Cu toate că programul Prima Casă este în prezent blocat, piaţa rezidenţială a avut un început de toamnă dinamic pentru proiectele medium – high, cu apartamente de peste 100.000 euro. Un astfel de volum al tranzacţiilor este de obicei frecvent în cazul proiectelor cu imobile de 30.000-60.000 euro, ceea ce ne arată tendinţa cumpărătorilor de a se orienta către apartamente de o calitate superioară din punct de vedere al construcţiei, locaţiei, precum şi facilităţilor disponibile în cadrul complexului sau în apropiere. Ritmul bun al vânzărilor a fost de asemenea susţinut de opţiunile de finanţare atractive pe care le oferim clienţilor, precum creditul bancar cu dobânzi preferenţiale şi rate la dezvoltator cu avans 0”, a declarat Andreea Comşa, managing director Premier Estate Management.

Construit pe o suprafaţă totală de 150.000 mp, complexul rezidenţial Asmita Gardens a fost finalizat în anul 2012 şi este situat pe malul răului Dâmboviţa, pe Splaiul Unirii 168, la 10 minute de centrul Bucureştiului şi la doi paşi de Piaţa Unirii şi Parcul Tineretului. Este cel mai înalt complex rezidenţial din România şi beneficiază şi de cea mai întinsă panoramă asupra Bucureştiului şi a Parcului Natural Văcăreşti, care se află în imediata sa apropiere. Cuprinde 7 blocuri-turn cu până la 25 etaje, 800 de locuri de parcare, supermarket, sala de fitness World Class, SPA, piscină interioară, spaţii verzi, spaţii de joacă pentru copii şi acces la 2 staţii de metrou. Locuinţele au trei tipuri de finisaje – standard, premium şi lux, iar preţurile variază între 99.000 euro şi 179.000 euro (preţuri fără TVA), în funcţie de tipul şi suprafaţa apartamentului.

Complexul rezidenţial Ibiza Sol Residence este situat în zona Pipera, la 200 de metri de pădurea Băneasa şi la 9 km de centrul Capitalei. În vecinătatea sa se regăsesc Grădina Zoologică precum şi prestigioase şcoli internaţionale – Şcoala Americană şi British School. Este format din 14 clădiri S+P+3, o grădina de 12.000 mp, 2 piscine cu jacuzzi, zonă de spa cu saune, un teren de minigolf, sală de fitness şi un club pentru copii. Apartamentele beneficiază de finisaje de lux, centrale termice individuale, sistem de aer condiţionat centralizat, şeminee în zona de living, barbeque pe terasă, bucătării mobilate şi parţial echipate. Preţurile pornesc de la 99.000 euro pentru un apartament cu 3 camere , suprafaţă construită de 147 mp şi ajung până la 145.000 euro pentru un apartament cu 4 camere, suprafaţă construită de 163 mp. Preţurile sunt scutite de TVA.