S-a inaugurat patinoarul lui Ion Țiriac de la Otopeni

Fundația Ioan Țiriac a inaugurat primul patinoar olimpic privat din Bucureşti-Ilfov, Telekom Arena, investiție de 3,5 milioane de euro. Proiectul a fost realizat conform celor mai recente standarde olimpice internaţionale şi conform indicaţiilor Federaţiei Internaţionale de Hochei.

Principalul scop al patinoarului este încurajarea practicarii sportului în randul copiilor, tinerilor şi sprijinirea echipelor sportive pentru performanţă.

În cadrul evenimentului de inaugurare, s-au adus în discutie utilitatea proiectului pentru dezvoltarea sportului romanesc, capacitatea si caracteristicile acestuia, modul in care va putea fi accesat de catre copii si sportivi, programul antrenamentelor etc.

Patioanrul are 500 de locuri dar poate fi extins în viitor la 1.000.

Complexul sportiv de la Otopeni va mai cuprinde 25 de terenuri de tenis și posibil o arenă pentru ca în viitor aici să se poată organiza turneul BRD Năstase Țiriac Trophy, mutat pentru doi ani la Budapesta din cauza închiderii Arenelor BNR. Tot aici, Ion Țiriac va construi un stadion cu pistă de atletism și o grădiniță sportivă, un concept nou care va fi implementat de omul de afaceri.