Patru noi hoteluri vor fi ridicate la Iași

Omul de afaceri Florjn Onofrei va ridica trei hoteluri în zona Ciric iar compania ABI Grup SRL va investi într-o unitate hotelieră în zona Bucium din Iași, scrie www.ziaruldeiasi.ro. Pe site-ul municipalităţii au fost publicate proiectele de hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea planurilor urbanistice zonale. În zona Ciric, Onofrei are la dispoziţie o suprafaţă de circa 8.300 mp, pe malul drept al lacului, începând de la capătul podului dintre cele două lacuri (Ciric 2 şi Ciric 1) spre Veneţia, conform publicației amintite.

Fiecare hotel va avea trei etaje şi mansardă, cu o înălţime maximă de 21 de metri. O parte din suprafaţa pe care va construi investitorul este acoperită de pădure, el achiziţionând terenul în cursul acestui an. Planul urbanistic este în­tocmit în vederea construirii de restaurante şi cazări tip hotelier cu facilităţi pentru conferinţe şi reuniuni de afaceri şi ştiinţifice. Onofrei a primit certificat de urbanism în august 2016, iar avizul de oportunitate din partea Comisiei teh­nice de arhitecţi de la nivelul Primăriei datează din 16 decembrie. „Documen­taţia conţine următoarele avize şi studii: stu­diul geotehnic, ridicare topografică vizată de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Suprafaţa terenului studiat prin PUZ este de 8.212 mp“, se arată în proiectul de hotărâre de CL.

Cel de-al patrulea hotel va fi construit în Bucium, iar investiţia aparţine ABI Grup SRL, care deţine în zonă o suprafaţă de aproape 2.800 mp. Potrivit planului urbanistic, înălţimea maximă ajunge la 12 metri, cu regim demisol, parter şi minimum un etaj. Hotelul va fi compus din două corpuri de clădire, dintre care unul va avea un etaj, iar celălalt, două sau trei etaje. Compania are certificat de urbanism din aprilie 2016, iar avizul de oportunitate l-a primit în octombrie 2016. Proiectele imobiliare menţionate mai sus trebuie aprobate atât în Comisia de urbanism a deliberativului local, cât şi în plenul CL şi abia ulterior vor putea fi emise autorizaţiile de construire.