Skanska ridică primele clădiri de birouri pe platforma Pumac din București

Compania suedeza Skanska va investi 38 de milioane de euro în construcția primelor clădiri de pe platforma Pumac din zona Politehnica București. Complexul va fi format din patru clădiri de birouri clasa A, iar în total, proiectul va avea o suprafaţă închiraibilă de 82.000 de mp. Suedezii au cumpărat în 2015 o suprafață de teren de 2,1 hectare de la omul de afaceri Ion Rădulea, prețul fiind de 13 milioane de euro. Întreg lotul Pumac are o suprafață de 7 hectare. Oficialii dezvoltatorului au anunțat că se vor concentra pe cele 2,1 hectare iar în viitor vor analiza dacă este oportună achiziția unor alte suprafețe.

Skanska a dezvoltat un singur proiect pe piața românească: Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri pe Strada Gara Herastrau, cu o suprafață de 52.000 metri pătrați.Primele două clădiri au fost vândute companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas. Suedezii au obţinut 10 milioane de euro în plus faţă de costul de dezvoltare al acestora.

În paralel cu Campus 6, Skanska mai dezvoltă un proiect cu două clădiri de birouri la intersecţia dintre strada Fabrica de Glucoză şi Blvd-ul Barbu Văcărescu din nordul Bucureştiului, în apropiere de Green Court. Complexul Equilibrium va fi format din două clădiri cu 10-11 etaje.