Guvernul a aprobat în ultima ședință, printr-o Hotărâre, indicatorii tehnico-economici pentru continuarea lucrărilor de construcție la „Centrul de Conferință şi Cultură” al Universității Politehnica din Bucureşti (UPB).
Astfel, se modifică denumirea obiectivului de investiții, ai cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobați prin HG nr. 823/2012 din „Sală de conferință (aulă)” la Universitatea Politehnica din București (UPB) în „Centru de Conferință și Cultură” la UPB și se reaprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Centrul de Conferință și Cultură” al UPB, în vederea continuării lucrărilor de execuție.
Investiția „Centrul de Conferință și Cultură” are ca obiectiv general reproiectarea întregii funcționalități a clădirii universității „Sală de conferințe (aulă)”, aflată în construcție, cu scopul de a corespunde pe de o parte atât cerințelor pentru un proces științific și educațional de înaltă calitate, prin organizarea de simpozioane, conferințe, colocvii, întâlniri cu studenții, cât și pentru asigurarea unui cadru optim pentru desfășurarea unor activități social-culturale. Prin modificarea proiectului inițial se propune realizarea unei extinderi pornind de la construcțiile existente, prin integrarea extinderii propuse în același volum piramidal care îmbracă sala de conferințe, amplasată în centrul de greutate al construcției. Clădirea se va dezvolta pe 6 niveluri și va cuprinde spații care vor permite și desfășurarea unor evenimente culturale, precum concerte de muzică, teatre.
Valoarea totală aprobată pentru noul proiect este de aproximativ 62 de milioane de lei, inclusiv TVA. Finanțarea se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale, dar și din veniturile proprii ale Universității, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite.
Centrul de conferință va deveni funcțional în termen de 15 luni și va avea o capacitate de 1.100 de locuri.
Până în acest moment, Universitatea nu dispune de o sală de conferință în care să se desfășoare acțiuni de mare anvergură (colocvii, simpozioane, conferințe, întâlniri cu studenții), fiind obligată să închirieze spații de la diverse instituții cu costuri care grevau bugetul instituției. Astfel, crearea unui spațiu de învățământ și cercetare va permite intensificarea activităților recunoscute pe plan național și oferirea de condiții corespunzătoare studenților pentru a-și valorifica potențialul intelectual.