Ruinele de la Malaxa se vor transforma în mall

Societatea Administrare Active Sector 3 SRL va demara în perioada următoare procedura de selecție a unui partener pentru dezvoltarea proiectului Hala Laminor. Parteneriatul va fi încheiat pe o perioadă de 50 de ani, în vederea dezvoltării proiectului pentru zona comercială, respectiv 35.000 mp. Prețul de pornire pentru întreaga perioadă este 174 euro/mp.

Primăria Sectorului 3 a preluat, în anul 2014, Hala Laminor (68.000 de mp) și urmărește ca aceasta să devină un punct de reper pe harta Sectorului 3.

Proiectul „Hala Laminor” este structurat astfel:

– 35.000 mp (aproximativ 50%) – destinată zonei de agrement – (cultură, sport, parc științific, recreere, educație, cercetare și administrație);
– 35.000 mp (aproximativ 50%) zona comercială, partener privat – destinată comerțului, alimentației publice și altor activități conexe.

În urma numeroaselor solicitări către Ministerul Culturii, Primăria Sectorului 3 a primit, în luna februarie a acestui an, avizul pentru punerea în siguranță a clădirii monument Hala Laminor, pentru Planul Urbanistic Zonal, Autorizație de construire în regim de urgență pentru punerea în siguranță.