Strabag a cumpărat teren lângă Piaţa Rosetti. O nouă clădire de birouri?

Strabag, cel mai mare constructor activ în România, a cumpărat recent un teren pe strada Tudor Arghezi nr.4 din Bucureşti, au declarat pentru revista Constructiv surse din piaţă.

Terenul este situat lângă Piaţa Rosetti (foto) şi a fost cumpărat de la Centrofarm. În perioada de început a crizei imobiliare locale, în anul 2009, Centrofarm şi-a propus ca pe terenul respectiv să ridice o clădire de birouri şi locuinţe cu 11 etaje.

Un an mai târziu, în septembrie 2010, de pe respectivul teren (foto mai jos) a fost demolată o casă care, potrivit unor arhitecţi, era de pe vremea lui Cuza, construită în stil neoclasic.

2

Revenind la Strabag, aceasta este de o bună perioadă de timp liderul firmelor de construcţii din România în ceea ce priveşte cifra de afaceri. Doar Strabag SRL, dacă e să ne limităm la cea mai importantă entitate locală a marelui grup austriac, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri netă de puţin peste un miliard de lei (circa 238 milioane euro).

În ultima perioadă, Strabag a fost prezent pe plan local pe lângă marca Strabag şi sub alte nume, cum ar fi ARL, BHG, Carb SA, Bitunova, Drumco, Mineral, SAT, Strabag Facility Management, TPA, Züblin sau Dywidag.

Strabag are în portofoliul său local multe lucrări de amploare, atât pe infrastructura de transport rutier cât şi pe segmente precum clădiri de birouri, mall-uri, cele mai multe din poziţia de antreprenor general. Amintim aici doar o foarte mică parte dintre acestea: mall-ul ParkLake din Titan, Promenada Mall, Skytower (cea mai înaltă clădire din România, de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu), mai multe tronsoane de autostradă, printre care şi tronsoane recente între Deva şi Sibiu şi multe altele.

La acestea se adaugă şi multe proiecte în curs, precum construcţii de autostrăzi, întreţineri drumuri publice, asfaltări, construcţia de clădiri de birouri precum Oregon Park (ansamblu de clădiri office din Pipera) sau Catedrala Mântuirii Neamului (foto mai jos).

Strabag si Catedrala Mantuirii Neamului

Până la scrierea acestui articol, reprezentanţii companiei Strabag nu au răspuns solicitărilor revistei Constructiv legate de acest subiect.