Vox Technology Park din Timișoara a obținut cel mai mare punctaj acordat vreodată în România clădirilor verzi

Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timișoara a obținut pre-certificarea verde internațională BREEAM cu calificativul Excellent și un punctaj de 85,59%, acesta fiind cel mai mare punctaj acordat vreodată în România unui proiect imobiliar, indiferent de segmentul imobiliar – spații de birouri sau comerciale, rezidențial, spații logistice sau proiecte mixte – de etapa în care se află proiectul – în dezvoltare sau finalizat – și de modelul de certificare – BREEAM sau LEED.

Vox Technology Park este de asemenea prima clădire nou construită din Timișoara care obține calificativul BREEAM Excellent, acesta fiind acordat după criteriile de certificare 2013 New Construction: Offices, o schemă de certificare care este mai riguroasă pentru proiectele aflate în dezvoltare, comparativ cu cele existente deja.

Certificarea energetică BREEAM și obținerea unui punctaj cât mai ridicat atestă eficiența energetică și sustenabilitatea unui proiect imobiliar, Vox Technology Park fiind proiectat și dezvoltat având în vedere cele mai ridicate norme de eficientă, urmând astfel să se obțină costuri mai reduse pentru viitorii chiriași dar și crearea unui mediu de lucru sănătos și prietenos pentru viitorii angajați.

”Dezvoltăm cel mai modern proiect de birouri din vestul țării și obținerea pre-certificării BREEAM cu cel mai mare punctaj acordat vreodată unui proiect imobiliar din România atestă acest fapt. Spațiile moderne de birouri nu mai reprezintă doar o carte de vizită pentru companii cât și o metodă de retenție a angajaților, într-un climat economic tot mai concurențial” declară Virgil Tornoreanu, managing partner Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului.

Vox Technology Park este format dintr-o clădire cu două corpuri cu șapte respectiv zece etaje, proiectul urmând a fi livrat pe piață în luna decembrie a acestui an în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Gradul actual de preînchiriere a proiectului este peste 55%, mai multe companii din domeniile IT&C și financiar numărându-se printre viitorii chiriași ai proiectului.

Vox Technology Park dispune de spații de până la 3.500 de metri pătrați pe etaj, cea mai mare suprafață disponibilă din oraș, și va oferi numeroase facilități, unele dintre ele fiind unice la nivel național, precum spații comerciale și de servicii, mai multe săli de conferințe, restaurant, cafenea și o terasă suspendată la ultimul etaj, sală de fitness, o parcare generoasă care va include și locuri de parcare cu stații pentru încărcarea mașinilor electrice și spații pentru biciclete și dușuri pentru angajați.

Vox_mai2017

De asemenea, Vox Technology Park va aduce pe piață și inovații tehnologice unice pe plan local, precum posibilitatea de identificare biometrică la accesul în clădire prin scanarea amprentelor (4 Fingers Touchless ID www.veridiumID.com) sau recunoaștere facială, această metodă urmând să ducă la maximizarea nivelului general de siguranță dar și la o monitorizare mai eficientă a angajaților.

În plus, proiectul a fost desenat ținându-se cont de o multitudine de ingrediente necesare pentru crearea unui mediu propice dezvoltării, de la compartimentarea inteligentă a spațiilor, la nivelul de zgomot, temperatura optimă sau amplasarea spațiilor de birouri, astfel încât acestea să beneficieze de cât mai multă lumină naturală.

Proiectul este amplasat într-o zonă cu acces facil din orice punct al orașului și la o distanță de aproximativ șase minute cu automobilul de centrul istoric al orașului. În proximitatea Vox Technology Park se află mai multe puncta de interes, precum școli, restaurante sau hipermarketuri, zona fiind foarte bine conectată la mijloacele de transport în comun.

Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului, face parte din grupul de companii Werk, care a dezvoltat în ultimii ani în Timișoara peste 800 de apartamente și zeci de mii de metri pătrați de hale industriale, spații hoteliere și de birouri. Omul de afaceri Virgil Tornoreanu deține și compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions, care realizează programe și aplicații pentru companii internaționale și diferite instituții publice și bancare din vestul Europei, precum Serviciul de Pașapoarte din Olanda, fiind și resellerul și service-ul autorizat Apple Vox Store în România.

Dosarul pentru obținerea certificării BREEAM a fost întocmit de către auditorul energetic și de certificări verzi ADP. Antreprenorul general al Vox Technology Park este Werk MB Construct, managerul proiectului este Hafner Consulting & Engineering, arhitect Studio Arca și building services Agasi.