Alphaville a început demolarea fabricii Fartec. În locul ei va construi 8 blocuri

Compania Alphaville a început demolarea fabricii Fartec din Brașov și în locul acesteia va ridica un proiect imobiliar ce va însuma 360 apartamente cu 1, 2, 3 și 4 camere. Primul imobil va fi predat în octombrie 2018 , odată cu finalizarea și deschiderea unui supermarket care va fi dezvoltat în zonă, scrie bizbrasov.ro.

„Lucrările au început în baza Autorizației de Demolare – prima hală a fost deja demolată. În paralel se lucrează la proiectare și Autorizația de Construire. Noul complex Alphaville Arena se va dezvolta în 3 etape. În prima vor fi livrate 100 de apartamente, în a doua 121, iar în ultima 139. Venim în întâmpinarea clientului cu prețuri bune în raport cu piața premium din Brașov. Un apartament cu două camere poate fi achiziționat la start cu 35.000 euro ( tva inclus ). Materialele cu care construim corespund în totalitate celor folosite la proiectele noastre din Răcădău. Concomitent cu faza 2 Arena, în primăvara anului viitor vom demara lucrările la Faza 1 a unui alt proiect în zona Bunloc”, a declarat Dragoș Selagea, CEO Alphaville.

Fartec SA a fost prima uzină privatizată din Braşov, în 1991. Era specializată în producţia de produse din cauciuc şi avea 1.600 de angajaţi. După anul 2000 a început declinul, iar în 2006 uzina a intrat în faliment. Mai avea atunci doar 400 de angajaţi şi datorii de 691 de miliarde de lei vechi. Fiscul a executat silit clădirile, terenurile şi utilajele societăţii.

Acesta este al doilea proiect imobiliar de amploare demarat anul acesta. Şi pe locul fostei Uzine Hidromecanica, care este chiar în Centrul Civic, investitorii de la AFI Europe vor construi un centru comercial. Acesta va fi dispus pe două niveluri, punând accent pe shopping şi modalităţile de petrecere a timpului liber şi pe distractie. Intrarea în mall se va face din bulevardul 15 Noiembrie. La parter va exista un hypermarket Carrefour de 6500 de metri pătraţi, dar şi magazine ale unor fime renumite. La primul etaj vor fi cafenele şi restaurant, iar la etajul al doilea un cinema, o sală de sport, dar şi alte alternative de distracţie. O noutate este o terasă de mari dimensiuni ce va oferi o panoramă spectaculoasă spre Tâmpa. Aici vor putea fi organizate petreceri şi activităţi pentru turişti. Proiectul va fi gata la în 2018. Presupune şi blocuri de locuinţe şi spaţii de birouri pe 25.000 de mp, iar investiţia se ridică la 60 de milioane de euro. Unul dintre blocuri va avea 14 etaje şi va cea mai înaltă clădire din Braşov. De asemenea în zonă va apărea un nou sens giratoriu pentru a permiste acesul mai uşor la mall.