Danya Cebus a început în ianuarie AFI Tech Park şi se pregăteşte de AFI Palace Braşov

Danya Cebus, una dintre cele mai dinamice companii de construcţii active în România, a încheiat anul 2016 pe plan local cu afaceri consolidate de 58 milioane de euro, potrivit informaţiilor companiei, solicitate de revista Constructiv.

Compania a intrat pe piaţa locală în anul 2007 dar are o tradiţie internaţională în construcţii de peste 80 de ani, fiind prezentă în ţări precum Israel, Tailanda, SUA, Guinea şi Rusia. Portofoliul local al lucrărilor la care a participat sau participă în continuare compania cuprinde proiecte de amploare precum mall-ul AFI Palace Cotroceni, Baza Militară de la Deveselu, AFI Palace Ploiești, cele cinci clădiri de birouri de lângă mall-ul AFI Cotroceni, Timpuri Noi Square, Gvi Town, City Point, Galleria Arad, Adora Park Arad, mai multe blocuri pentru constructorul Adama, Corbeanca Park şi multe altele.

Revenind la perioada actuală, compania se pregăteşte de finalizarea proiectului Timpuri Noi Square dar are în curs de desfășurare şi construcțiile proiectelor rezidențiale City Point, New Point și Adora Urban Village Bragadiru.

Tot în această perioadă, israelienii se pregătesc de începerea lucrărilor pentru centrul comercial AFI Palace Brașov (pentru care Primăria Braşov tocmai a eliberat autorizaţia de construcţie pentru centrul comercial), după ce în ianuarie au început parcul de birouri AFI Tech. Acesta din urmă este un parc de business de 56.000 mp clasa A, situat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott. Parcul de business va cuprinde două clădiri de înălţime redusă şi un turn de birouri.

Cum va arăta AFI Palace Brasov?

La solicitarea revistei Constructiv, reprezentanţii Danya Cebus ne-au prezentat propria perspectivă asupra viitorului proiect AFI Palace Brasov. Astfel, acest proiect cuprinde un centru comercial de peste 45.000 mp suprafaţă închiriabilă, pe trei niveluri accesibile prin trei intrări principale. Pe acelaşi teren se va construi şi o parcare supraetajată cu şase etaje şi două clădiri de birouri, cu 14 niveluri. Acesta este de fapt cel mai mare regim de înălţime la ora actuală pentru Braşov.

În prima fază a proiectului se va construi prima clădire de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă de 11.000 mp. Proiectul şi va fi conceput ca o construcţie ,,verde” şi va respecta toate standardele necesare obţinerii certificării LEED Gold.

Suprafaţa totală construită este una impresionantă – 164.500 mp. Defalcat, aceasta este împărţită în centru comercial de 110.500 mp, cladirea de birouri nr. 1 cu suprafaţa de 22.500 mp şi parcarea supraetajată cu 31.500 mp.