Soţii Talpeş îşi mută 900 de angajaţi Bitdefender în turnurile Orhideea din Grozăveşti

Turnurile din Grozăveşti, pe care le ridică acum Porr Construct ca antreprenorul general, cu West Group Architecture proiectant general, Popp şi Asociații responsabili de structură, Aluplan Design pentru fațade şi MC General Construct pe partea de instalații, au ajuns la o rată de pre-închiriere de 65%.

Asta pentru că astăzi a fost anunţat un nou viitor chiriaş. Mai precis, începând din mai 2018, compania românească de securitate informatică Bitdefender, fondată şi controlată de familia Talpeş (Florin şi Măriuca Talpeş fondatori ai companiei) îsi va muta echipele globale din locația anterioară, DV24Offices, în etajele 9, 10, 11 si 12 ale clădirii Orhideea Towers. În ansamblu, peste 900 de angajați Bitdefender vor lucra în noul sediu.

Finalizarea clădirii duble este planificată pentru prima jumătate a anului viitor.

Bitdefender tocmai a semnat că închiriază 9.267 de metri pătrați in Orhideea Towers pentru un termen minim de 5 ani. Dezvoltată de CA Immo și însumează 37.000 mp închiriabili, această clădire de clasă A, certificată LEED GOLD, are bugetată o investiţie de 75 milioane euro.

Contractul de închiriere va dura minim 5 ani cu posibilitatea de extindere, fiind intermediat de compania imobiliară Cushman Wakefield Echinox. Bitdefender este al doilea chirias ancoră care îşi relochează operatiunile globale în Orhideea Towers, alături de Misys, o companie internațională specializată în dezvoltarea de software financiar.

“Dezvoltarea proiectului Orhideea Towers ne permite completarea bazei noastre de clienti premium și, în acelasi timp, satisface planurile de expansiune ale companiilor din România cu cea mai accelerată rată de crestere, asa cum este Bitdefender, multe dintre acestea fiind parteneri de lunga durată. Cu acest proiect, ne consolidăm pozitia locală, adăugând o nouă clădire de clasă A portofoliului actual din Bucuresti, închiriat aproape în totalitate”, a declarat Frank Nickel, Chief Executive Officer în cadrul CA Immo.

Despre Orhideea Towers

Construcția a început cu lucrările de fundații speciale în Octombrie 2015, având data de livrare prevazută în prima jumătate a anului 2018. Cele două turnuri ale clădirii, dispuse sub forma literei H, sunt conectate prin intermediul unei punți cu suprafete vitrate.
Cele două turnuri vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane, cu suprafețe de până la 2.700 de metri pătrați per etaj și două etaje subterane. Clădirea va dispune de 406 de locuri de parcare, precum și spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști.

Orhideea Towers este amplasată la intersecția Bulevardului Splaiul Independenței cu Șoseaua Orhideelor, în apropiere de Podul Basarab.

Despre CA Immo

CA Immo este specializat în deținerea și dezvoltarea de spații de birouri în orașele capitală din Europa Centrală. Compania a fost fondată în anul 1987, iar în prezent este activă pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia și România. CA Immo este listat la Bursa de Valori din Viena sub indexul ATX și deține un portofoliu în valoare de 3,9 miliarde de euro. În România, CA Immo este prezent din anul 2001 și deține un portofoliu de cinci clădiri de birouri: Opera Center 1 și 2, Riverplace, Europe House și Bucharest Business Park, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 105.800 de metri pătrați, având o rată de ocupare de 93%.

Despre Bitdefender

Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care furnizează soluții de protecție împotriva amenințărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de țări. Încă din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel internațional destinate securității pentru piața rezidențială și corporații și a devenit un furnizor pentru protecția terminalelor și infrastructurilor hibride.