Se renovează clădirea fostului cinema Popular din Brașov. Investiția – 12 milioane de lei

Primăria municipiului Brașov va investi 12 milioane de lei pentru renovarea clădirii fostului cinema Brașov, ajunsă acum într-un stadiu avansat de degradare şi care nu poate fi folosită până când nu se vor face reparaţiile.

Licitaţia pentru reabilitare a fost lansată de primărie, scrie Adevărul. Potrivit anunţului publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea lucrărilor de 12.404.168 lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată de la bugetul local. Durata contractului va fi de 27 de luni, dintre care 3 luni pentru proiectarea, iar 24 luni pentri efectuarea lucrărilor. Ofertele pot fi depuse până în 27 decembrie şi se va lua în considerare preţul cel mai mic în aceea ce priveşte desemnarea câştigătorilor.

Clădirea în care a funcţionat Cinema Popular a fost construită în 1911 special pentru evenimente culturale. După revoluţie a tot fost folosit de diverse firme private, după care a clădirea a rămas goală şi s-a degradat foarte mult. Acum nu mai poate fi folosită dacă nu se fac reparaţii. Primăria a încercat să o închirieze de mai multe ori, dar nu a reuşit. Acum o va renova. Conform proiectului, la această clădire se vor efectua lucrări de consolidare a structurii de rezistenţă, se vor reface instalaţiile interioare şi exterioare, se vor efectua lucrări pentru înlăturarea mucegaiului, iar apoi se vor face finisajele necesare atât la interior, cât şi pe faţadă.