Lucrare de anvergură Elis Pavaje la noul stadion din Craiova

Elis Pavaje a amenajat spațiile exterioare ale noului stadion Ion Oblemenco din Craiova, inaugurat în data de 10 noiembrie. Contractul s-a desfășurat pe o perioadă de aproximativ 6 luni și a constat în furnizarea de pavele, borduri și elemente ornamentale din beton vibropresat, precum și în servicii de montaj.

“Suntem onorați că am fost aleși ca parteneri pentru a reconfigura spațiile exterioare ale stadionului Ion Oblemenco, stadion cu tradiție în istoria fotbalului românesc. Proiectul de amenajare a fost unul complex, atât ca suprafață, cât și din punct de vedere al arhitecturii, cu 11 produse din portofoliul Elis Pavaje” a declarat Vasile Goța, Director executiv al companiei.

Compania a livrat pavele și borduri pentru o suprafață de aproximativ 45.000mp. Produsele alese de arhitecti, din gama standard, culoare clasică ciment, au fost utilizate pentru amenajarea trotuarelor și aleilor de acces pietonal, a zonelor de acces și parcare auto și a unei piațete pietonale situate în fața intrării principale a stadionului. Pentru zonele de trafic pietonal s-au utilizat pavele în formă de dreptunghi D1 și D4, iar pentru cel auto au fost preferate modelul Frunză, autoblocant, datorită rezistenței crescute la traficul greu, specific locației.

Amenajarea zonei de acces în stadion și a piatetei din fața complexului sportiv a fost completată cu elemente de treaptă, blocheti și blocuri de zid, din gama premium, culoare antracit, utilizate pentru demarcarea spațiilor verzi și construirea unor jardiniere de efect, de mari dimensiuni. De asemenea, compania Elis Pavaje a livrat pentru acest proiect asfalt și betoane.

Serviciile de montaj au fost asigurate de echipe proprii Elis Pavaje. În plus, compania a oferit servicii de amenajare a zonelor verzi: decopertare, nivelare, umplere cu pământ și pregătire pentru însămânțare.

Noul stadion de fotbal din Craiova are o capacitate de 30.983 de locuri în tribune și va putea găzdui competiții sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League și UEFA Europa League, FRF — Liga I, precum și competiții pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union și Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. De asemenea, se vor putea organiza în incinta complexului sportiv și concerte, târguri, expoziții, evenimente culturale și sociale.