Immofinanz suspendă pentru moment discuțiile privind fuziunea cu CA Immo

Immofinanz a anunțat că a suspendat pentru moment discuțiile privind fuziunea cu CA Immo. „După încheierea cu succes a reorganizării multianuale a Immofinanz cu vânzarea portofoliului de active din Rusia cu puțin înainte de sfârșitul anului 2017, îmbunătățirea așteptată a indicatorilor corporativi în trimestrele următoare ar trebui să fie încorporată cât mai bine posibil în viitoarele negocieri potențiale cu CA Immo în beneficiul acționarilor. Prin urmare, eventuala fuziune a celor două societăți în anul financiar 2018 nu mai este de așteptat din punct de vedere actual”, se arată în comunicatul Immofinanz.

Ambele grupuri imobiliare austriece sunt prezente și pe piața din România, cele mai importante active fiind Metroffice, Iride Business Park, Victoria Park sau Bucharest Corporte Center pentru Immofinanz și Europe House, Bucharest Business Park, Opera Center, Riverplace, Orhideea Towers (în construcție) și pentru CA Immo.

„Immofinanz intenționează să se concentreze asupra consolidării în continuare a dezvoltării sale operaționale și asupra beneficiilor investiției sale în CA Immo în lunile următoare pentru a crea valoare adăugată pentru actionarii săi. Independent de posibilitatea unei fuziuni, activitățile vor include și evaluarea altor opțiuni strategice – printre altele, posibilă vânzare dacă va fi profitabilă a investiției în CA Immo”, se mai spune în comunicat.

Proprietățile Immofinanz din România reprezintă 20,1% din portofoliul total al companiei și includ 74 de proprietăți cu o valoare de 840,2 milioane de euro. Portofoliul de investiții finalizate în valoare de 625,7 milioane de euro cuprinde 10 clădiri de birouri (14,3% din portofoliul total de birouri) și șase proprietăți de retail (23,4% din portofoliul total de retail).

Consiliul Concurenţei din România a autorizat încă din 2016 tranzacţia de fuziune dintre companiile cu capital austriac Immofinanz şi CA Immo. Compania rezultată în urma fuziunii dintre cei doi jucători va controla în România un portofoliu de active imobiliare evaluate la peste 1,1 miliarde de euro.