Creșterea prețurilor apartamentelor vechi începe să încetinească

9.700 de persoane au trecut pragul Salonului Imobiliar București, primul târg de profil din acest an, organizat week-endul trecut la Palatul Parlamentului. SIB este singurul eveniment din piață unde sunt expuse atât oferte din ansambluri noi, cât și de pe piața veche. Iată câteva concluzii care se desprind după acest eveniment:

 Creșterea prețurilor apartamentelor vechi începe să încetinească, pe fondul creșterii accelerate a ofertei de locuințe noi.
 Crește numărul ansamblurilor de proporții–concepte rezidențiale integrate -: Onix Park – 2.000 de apartamente în zona Aviației-Pipera, AFI City – 2.000 de apartamente în zona Bucureștii Noi, H Pipera Lake – 1.350 de apartamente, Arbo Residence Mogoșoaia– 1.000 de apartamente, Arcadia Apartments Domenii – 800 de apartamente, Luxuria Domenii – 630 de apartamente. Aceste proiecte vor fi dezvoltate în faze, pe parcursul mai multor ani.
 Fiind primul târg după aprobarea programului Prima Casă, o mare parte a cererii s-a îndreptat către locuințe care se încadrează în acest program.
 S-a făcut remarcat și un alt segment de clienți care dispun de cash pentru achiziție și nu se finanțează de la bancă: ei caută apartamente în proiecte premium din zonele ultra-centrale, centrale și cea de nord.

Ajuns la a patra ediție, Salonul Imobiliar București (SIB) a devenit cel mai mare târg de profil, ocupând integral trei săli din cadrul Palatului Parlamentului. Următoarea ediție este programată pentru 7-9 septembrie 2018.