IKEA ridică al treilea magazin pe un teren ce a aparținut lui Ion Țiriac

Al treilea magazin IKEA din România ar putea fi construit pe Calea Aradului, la intrarea în Timișoara, pe un teren ce a aparținut omului de afaceri Ion Țiriac. Locul ține administrativ de comuna Dumbrăvița.

„Suntem foarte bucuroşi că ne-au ales pe noi cei de la IKEA. Vă daţi seama ce înseamnă acest lucru pentru Dumbrăviţa. Ei au făcut multe studii, au fost interesaţi de strategia de dezvoltare a comunei, să nu fie poluare, să nu se construiască fabrici care poluează şi altele. S-a muncit foarte mult, s-a făcut mult lobby. S-au purtat negocieri de mult, dar era totul la nivel de confidenţial. Acum se ştie, pentri că este înscris în Cartea Funciară. Anul trecut a fost înscris în Cartea Funciară o promisiune de vânzare, dar acesta este o formulare tip în cazul companiilor mari”, a declarat Luminiţa Muntean, arhitectul şef a Primăriei Dumbrăviţa, citat de Adevărul.

Primăria Dumbrăviţa a eliberat recent un certificat de urbanism la cererea celor de la IKEA, pentru realizarea unui sens giratoriu la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69 (calea Aradului). IKEA South Europe a anunţat oficial că până în 2025 doresc să aibă 13 magazine noi în Europa de Sud-Est, din care nouă să fie deschise în România. Al doilea magazin IKEA din România se va deschide tot în Bucureşti, pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57, până la finalul anului 2018. Următoarele magazine pe care retailerul suedez de mobilă vrea să le deschidă sunt în Timişoara, Braşov şi Cluj, însă acestea nu vor fi inaugurate mai devreme de 2021, susţin reprezentanţii companiei.

Redăm mai jos şi un material primit în acest sens, pe adresa redacţiei revistei Constructiv, de la Viviana Pavel, Real Estate and Development Manager IKEA South-East Europe (Croaţia, România, Serbia Slovenia, Ucraina):

Pentru noi este o prioritate să găsim terenurile potrivite în orașele din România care fac parte din planurile noastre de expansiune. Până atunci, avem un serviciu de comenzi online ce crește continuu în popularitate, disponibil pentru românii din toată țara, și avem planuri de a dezvolta, în plus față de magazinele clasice, un mediu multi-channel, cu noi canale de vânzări și noi formate care să susțină noile comportamente și tendințe de consum.

În prezent, lucrăm la găsirea unor terenuri potrivite pentru magazinele IKEA din țară și a celor mai relevante soluții pentru formatele multi-channel. Așa cum am anunțat deja, următoarele trei orașe în care vom deschide magazine IKEA în România sunt: Timișoara, Braşov și Cluj, unde demararea construcției depinde de terenurile disponibile, dar și de susținerea pe care o vom primi din partea autorităților pentru aprobarea planurilor urbanistice zonale și obținerea autorizațiilor.