Tranzacţie: Prima clădire Skanska de lângă metrou Politehnica, vândută cu 53 mil. €

Cu 5 luni înainte de finalizarea construcţiei, CA Immo a achiziționat clădirea de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, prima clădire dintr-un proiect de patru, aflat în dezvoltare lângă staţie de metrou Politehnica. Volumul tranzacției imobiliare este de aproximativ 53 milioane de euro, a anunţat Skanska într-un comunicat.

Finalizarea tranzacției este supusă condițiilor obișnuite unor astfel de tranzacții și se așteaptă să fie finalizată la sfârșitul anului 2018.

Tot la capitolul de vânzări, amintim aici că suedezii de la Skanska au dezvoltat şi apoi au vândut pe rând cele trei clădiri din proiectul Green Court Bucharest, de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. Preţul a fost de circa 127 de milioane de euro iar cumpărătorul a fost fondul de investiţii Globalworth.

Campus 6.1 este o clădire de birouri de clasa A, cu 22.000 mp GLA. Finalizarea clădirii este planificată pentru Q3 2018. Până la finalul anului, clădirea va avea un grad de ocupare de 100%. În timpul procesului de vânzare, CA Immo a fost asistată de Clifford Change (legal), PwC (fiscal, financiar) și REC (tehnic). Consilierii juridici pentru Skanska au fost Peli Filip și Dentons.

Andreas Quint, CEO al CA Immo a declarat: “După ce am achiziționat Millennium Towers în Budapesta, în 2016 și Spire Building B în Varșovia, în 2017, continuăm să urmărim obiectivul de dezvoltare continuă și extindere a portofoliilor noastre din Europa Centrală și de Est prin achiziționarea Campus 6.1 în București. Proprietatea este foarte bine localizată și va fi aproape complet închiriată la momentul preluării, sprijinind în mod clar obiectivele noastre financiare generale.”

„Achiziția primei clădiri din Campus 6, cu 5 luni înainte de finalizare, marchează începutul unui parteneriat solid între CA Immo şi Skanska”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director al Skanska Property România.

Campus 6.1 reprezintă prima fază a complexului de birouri Campus 6, format din patru clădiri, fiind al doilea proiect dezvoltat de Skanska în România. Campus 6.1 va avea o suprafaţă de aproximativ 22.600 mp, însumând 11 etaje supraterane și două niveluri de parcare subterană, incluzând și un sistem de parcare inteligent.

Proprietatea va cuprinde o serie de servicii, cum ar fi un restaurant și o cafenea cu terase, precum și spații verzi de lucru, echipate cu mobilier multifuncțional, prize electrice și Wi-Fi.

În plus, Campus 6.1 va fi echipată cu un sistem inteligent de de management al clădirii, constând, de exemplu, într-un Hub IT în zona de recepție, un ecran care arată consumul pe chiriaș/ pe fiecare etaj, precum și o recepție virtuală cu controlul accesului vizitatorilor).

O aplicație mobilă va conecta toate serviciile din clădire și din vecinătate, furnizând informații despre clădire, știri despre evenimente și oferind servicii precum livrare de mâncare la domiciliu, car sharing și servicii de întreținere.

Utilizatorii clădirii vor avea la dispoziție serviciul de car sharing de mașini electrice Pony Car și o stație iVELO de închiriat biciclete, ambele localizate în fața clădirii. De asemenea, cei care vin cu bicicleta la birou vor avea facilități în interiorul clădirii precum vestiare si dușuri.
Proprietatea va cuprinde o serie de soluții sustenabile pentru a minimiza amprenta de mediu a clădirii și a reduce costurile operaționale. Proiectul va aplica pentru certificarea LEED la nivel Gold.

Despre Skanska

Skanska este una dintre cele mai importante companii la nivel global, cu experiență extensivă în construcții și management de proiecte, concentrându-se pe piețele locale din Europa și SUA. Grupul are aproximativ 40.000 de angajați. Vânzările Skansa au însumat în 2017, un total de 161 de miliarde.

Despre CA Immo

CA Immo este specializată în proprietăți de birouri din capitalele Europei Centrale. Compania a fost fondată în 1987 și activează astăzi pe principalele piețe din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Republica Cehă și România.

CA Immo este listată la Bursa de Valori din Viena, este inclusă în indicele ATX și deține proprietăți imobiliare în valoare de aproximativ 4,3 miliarde de euro.

CA Immo în București

Portofoliul de active din București, care a reprezentat aproximativ 7% din portofoliul total al CA Immo la 31 decembrie 2017, este alcătuit din patru clădiri de birouri, precum și spațiile de dezvoltare a birourilor Orhideea din București. Valoarea contabilă a portofoliului de investiții de aproximativ 106.000 mp a fost de aproximativ 260 milioane euro la 31 decembrie 2017, gradul de ocupare fiind de 95,4%.