Tranzacţia anului 2018 pe închiriere: o clădire plus câteva etaje lângă metrou Politehnica

Microsoft România va ocupa întreaga clădire 2 plus câteva etaje din a 3-a clădire din complexul de patru clădiri de birouri Campus 6 dezvoltat de Skanska lângă stația de metrou Politehnica.

Tot recent, Microsoft România a decis să-şi mute sediul din Timișoara în clădirea de birouri United Business Center 1 (UBC 1) a ansamblului mixt Openville, lângă Iulius Mall Timișoara, unde a închiriat 1.200 metri pătrați, renunțând la spațiul din Optica Business Park al fraților Cristescu.
Printre spațiile ocupate de Microsoft mai amintim aici City Gate (turnurile gemene din Piața Presei), unde are 2.500 de metri pătrați şi Globalworth Plaza (fostul Nusco Tower), unde a contractat anul trecut 2.300 de metri pătrați.

Mai precis, Skanska a închiriat catre Microsoft România 22.905 metri patrati de spații de birouri și 500 de locuri de parcare în complexul de birouri Campus 6, în București România și se va muta în al treilea trimestru din 2020.

Complexul Campus 6 va fi gata în 2022 fiind format din patru clădiri de birouri cu o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 81.000 mp și o grădină urbană de 7.500 mp.

Angajații vor beneficia de o pistă de alergare pe acoperiș precum și de spații verzi de lucru, echipate cu mobilier multifuncțional, prize electrice și Wi-Fi, pentru a putea lucra direct din natură.

“În Campus 6 vor fi primele clădiri de birouri din România care vor primi certificarea WELL” – a declarat Aurelia Luca, Managing Director la Skanska Property România.

Microsoft a fost asistată de compania de consultanță imobiliară JLL.

,,Am fost implicați într-una dintre cele mai mari tranzacții de birouri care s-a încheiat în București în ultimii 6 ani’’, a declarat Maria Florea, Head of Office la Agency JLL Romania.

Alături de JLL, Eversheds Sutherland de la Microsoft și Peli Filip de la Skanska au fost consilieri în tranzacție, oferind servicii juridice.

Amintim aici și că Microsoft este prezentă pe piața românească încă din anul 1996.

Tranzacții Skanska

CA Immo a achiziționat clădirea de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, prima clădire dintr-un proiect de patru, aflat în dezvoltare lângă staţie de metrou Politehnica. Volumul tranzacției imobiliare este de aproximativ 53 milioane de euro.

Tot la capitolul de vânzări, amintim aici că suedezii de la Skanska au dezvoltat şi apoi au vândut pe rând cele trei clădiri din proiectul Green Court Bucharest, de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. Preţul a fost de circa 127 de milioane de euro iar cumpărătorul a fost fondul de investiţii Globalworth.