Skanska, campanie de comunicare a beneficiilor certificării WELL

Skanska România, filiala locală a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, începe promovarea unui nou standard de calitate în dezvoltarea de clădiri de birouri și pornește o campanie de educare în privința standardului WELL.

Dezvoltată sub sloganul „Office life is life. Live it WELL”, inițiativa este dictată de nevoia de conștientizare a relației dintre factorii de mediu și well-being-ul la locul de muncă. WELL este singura certificare care evaluează performanța spațiilor de lucru printr-un sistem de șapte indicatori ce măsoară calitatea timpului petrecut la birou.

Skanska este primul dezvoltator de clădiri de birouri din România care introduce și implementează în proiectele sale WELL Building Standard™ (WELL). Inițiativa Skanska se traduce prin tehnologiile și caracteristicile integrate în a doua și a treia clădire din proiectul Campus 6, din zona de centru-vest, în imediata vecinătate a Universității Politehnice. Acestea urmează să fie primele construcții din România certificate WELL.

Campania educativă desfășurată de Skanska constă într-o suită de clipuri și materiale informative dezvoltate în jurul celor șapte criterii vizate pentru creșterea nivelului de well-being la birou: aer, apă, lumină, alimentație, fitness, confort și echilibru mintal.
La momentul actual, WELL este cel mai important standard pentru clădiri axat pe îmbunătățirea sănătății și confortului utilizatorilor clădirilor, prin optimizarea mediului ambiant încă din faza de proiectare.

„Obiectivul comun al tuturor inițiativelor noastre, de la proiectele de birouri pe care le dezvoltăm și până la demersurile educative desfășurate, este să îmbunătățim <>. Astfel îndeplinim unul dintre criteriile esențiale dezvoltării unor spații de lucru compatibile cu nevoile reale și actuale ale utilizatorilor cărora ne adresăm. Totodată, anticipând nevoi viitoare, reușim să livrăm clădiri de birouri futureproof, ceea ce se traduce printr-un grad ridicat de satisfacție la locul de muncă și implicit un impact pozitiv în rata de retenție a angajaților”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director, Skanska România.

Certificarea WELL vine în completarea sistemului de certificare LEED, implementat în toate proiectele Skanska încă din 2009.

Despre Skanska

Skanska este unul dintre cele mai importante grupuri de dezvoltare imobiliară și construcții din Europa. În afara regiunilor nordice, compania are operațiuni europene în domeniul construcțiilor și ingineriei civile în Polonia, Republica Cehă și Slovacia, precum și Marea Britanie. Skanska dezvoltă spații comerciale pe piețe interne din Polonia, Cehia, România și Ungaria, având proiecte rezidențiale în curs în Praga și Varșovia.

Skanska oferă, de asemenea, servicii în parteneriate de tip public-privat. În 2017, vânzările Skanska au însumat 37 miliarde SEK. Firma are aproximativ 16 000 de angajați implicați în operațiunile sale europene.

Skanska, tranzacţii locale

La începutul lunii mai, CA Immo a achiziționat clădirea de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, prima clădire dintr-un proiect de patru, aflat în dezvoltare lângă staţie de metrou Politehnica. Volumul tranzacției imobiliare a fost de aproximativ 53 milioane de euro. Finalizarea tranzacției este supusă condițiilor obișnuite unor astfel de tranzacții și se așteaptă să fie finalizată la sfârșitul anului 2018.

Tot la capitolul de vânzări, amintim aici că suedezii de la Skanska au dezvoltat şi apoi au vândut pe rând cele trei clădiri din proiectul Green Court Bucharest, de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. Preţul a fost de circa 127 de milioane de euro iar cumpărătorul a fost fondul de investiţii Globalworth.