Un nou chiriaş în clădirea de lângă metrou Politehnica

Prima clădire de birouri din proiectul Campus 6, dezvoltat de Skanska România, va găzdui din toamnă şi firma Superhippo, un cunoscut editor de jocuri. Aceasta va ocupa o suprafață de peste 1.250 mp.

Printre chiriaşii anunţaţi deja în Campus 6.1 (foto mai jos) se numără London Stock Exchange Group (LSEG) va ocupa 3.000 mp, Spaces, furnizor de spații de lucru creative, Starbucks şi GEFCO România, subsidiara locală a grupului GEFCO, furnizor global de servicii pentru lanțurile de aprovizionare industriale și lider european în logistică auto.

Revenind la Superhippo, firma a reușit să se poziționeze pe piață ca unul din cei mai căutați editori de jocuri, cu peste 40 de titluri în portofoliu distribuite pe multiple platforme.

Complexul Campus 6 este situat în proximitatea mijloacelor de transport în comun și va cuprinde patru clădiri cu o suprafață totală de 81.000 metri pătrați. Clădirile 2, 3 și 4 vor fi certificate WELL. Se pune accent pe calitatea aerului si a apei din clădire, accesul la lumina naturală, prezența plantelor și a vegetației şi altele.

Conceput ca un hub social, complexul include spații în care chiriașii, angajații și partenerii vor putea organiza întâlniri, lucra și se pot relaxa. Proiectul cuprinde zone verzi de interacțiune, dotate cu prize electrice și Wi-Fi, un amfiteatru care poate găzdui întruniri de business și sociale, restaurante și cafenele cu terase.

Skanska România

Compania este prezentă pe plan local din 2011 și este parte a grupului suedez Skanska. Grupul Skanska are aproximativ 40.000 de angajați. Vânzările Skansa au însumat în 2017, un total de 161 de miliarde.

Skanska, tranzacţii locale

La începutul lunii mai, cu 5 luni înainte de finalizarea construcţiei, CA Immo a achiziționat clădirea de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, prima clădire dintr-un proiect de patru, aflat în dezvoltare lângă staţie de metrou Politehnica. Volumul tranzacției imobiliare a fost de aproximativ 53 milioane de euro. Finalizarea tranzacției este supusă condițiilor obișnuite unor astfel de tranzacții și se așteaptă să fie finalizată la sfârșitul anului 2018.

Tot la capitolul de vânzări, amintim aici că suedezii de la Skanska au dezvoltat şi apoi au vândut pe rând cele trei clădiri din proiectul Green Court Bucharest, de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. Preţul a fost de circa 127 de milioane de euro iar cumpărătorul a fost fondul de investiţii Globalworth.