Proprietarii AFI Cotroceni au cumpărat un teren de 4,3 ha în spatele mall-ului

AFI Europe Romania a finalizat achiziția unui teren cu o suprafață de aproximativ 43.000 mp pentru a se extinde cu noi construcţii. Preţul plătit a fost de 23 de milioane de euro.

Terenul este pe aceeaşi fostă platformă UMEB Elektromotoren pe care a fost construit şi mall-ul şi clădirile de birouri iar vânzătorul este tot Broadhurst (printr-o firmă IMS Park Development în care, cel puţin potrivit ultimelor informaţii, este acţionar majoritar). Mai precis, tot Broadhurst a vândut spre AFI şi terenul pentru construcţia AFI Cotroceni şi a clădirilor de birouri, teren care făcea parte din fosta platforma care producea cândva maşini electrice specializate.

„Achiziția ne va permite să ne dezvoltăm proiectele din București, parte din demersurile noastre de a ne extinde operațiunile pe piața de clădiri de birouri, de retail și rezidențială. Primul pas post-achiziție va consta în identificarea celei mai bune utilizări a terenului, pe care putem construi până la 100.000 mp”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

AFI Europe Romania a fost reprezentată de Bianca Stamatoiu și de Casa de Avocatură NNDKP în procesul de achiziție a acestui teren de la IMS Park Development.

Despre AFI Europe

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

Alte constructii

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, AFI Ploiești sau parcul de business AFI Park de lângă mall-ul bucureştean. În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, în Bucureşti AFI TECH PARK în apropierea hotelului J.W. Marriott.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).